Kies altijd de lekkerste wijnen bij rood vlees

Wijnmarkt wijn rood vlees

Bij rood vlees best altijd rode wijn serveren. Wilt u toch graag wit? Ga dan voor een vollere houtgerijpte wijn type Chardonnay.

Bij Rundsvlees drinkt u bij voorkeur Bordeaux-wijn. Dit wil zeggen wijnen uit de Bordeaux, Médoc en Haut Médoc of het aangrenzende Bergerac. Maar dit kan evenzeer een Bordeaux-blend zijn. Hiermee bedoelen we wijnen gemaakt van druivensoorten welke van oorsprong uit de Bordeaux-streek komen. De 6 Bordelese rode druiven zijn: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec en Carménère. Dus bijvoorbeeld een Zuid-Afrikaanse of Chileens wijn met één of enkele van deze druiven is eveneens prima.

Bij stoverij of stoofvlees gaat u voor volle rode wijnen zoals “GSM-wijnen”. GSM staat voor een blend van Grenache, Syrah en Mourvèdre. Shiraz uiteraard en de Spaanse varianten van onze andere vrienden zoals Garancha en Monastrell kunnen hier uiteraard ook. Vergeten we zeker niet de Carignan ofte Cariñena.

 

Bij Lamsvlees bij voorkeur een kruidige Syrah of Shiraz uit Languedoc of de Zuidelijke Rhône.

 

Bij gegrild vlees, in de pan of op de barbecue, komen we deels bij dezelfde wijnen uit. Ook GSM-wijnen en Carignan. Maar ook wijnen met Tempranillo zoals Rioja of Ribera del Duero, Pinotage en Carmenère.

 

Bij wild hangt het een beetje af of u klassieke groentjes met aardse smaken (witloof, spruitjes, …) serveert of niet. Indien wel, dan gaan we eerder richting een rode Bourgogne of een andere Pinot Noir. Ook op z’n plaats is een Nebbiolo. Serveert u met (warme) vruchten of chutney, ga dan voor een Château-Neuf-du-Pape of een Lirac. Of wijnen op basis van Carmenère, Syrah, Carginan of een sappige Malbec.


Voor 16u besteld, zelfde dag verzonden.

Buitengewoon 'The Trilogy'

Diep robijnrode wijn met aroma's van zwarte kersen, bramen en Provençaalse kruiden als tijm en rozemarijn. In de mond mooie zuren en een lichte rook toets. Sappige wijn met middellange afdronk.

€5,79
Meer info


Voor 16u besteld, zelfde dag verzonden.

De Bortoli Family Selection Shiraz

Een rijke en karaktervolle wijn. In de mond rijpe pruimen en bessen, aangevuld met kruiden, chocolade en vanille. Een typische Australische shiraz, doch soepel en niet te log.

€9,99 €8,29
Meer info


Voor 16u besteld, zelfde dag verzonden.

Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Mizzole

Robijnrode kleur met intense aroma's van wilde kersen, struikgewas en wat toast. De wijn heeft een mooie volle body en is mooi mondvullend.
Voor deze wijn werden enkel druiven gebruikt uit de wijngaarden rondom Mizzole in het noordoosten van Verona.

€13,49
Meer info


Voor 16u besteld, zelfde dag verzonden.

Tokara Shiraz

Alle druiven van deze Tokarawijn komen van de Simonsberg net buiten Stellenbosch. De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur en fijne aroma's van five spice, rijp rood fruit, violetjes en gedroogde kruiden en zoete specerijen. 
De body is boordevol rij

€14,99
Meer info


Voor 16u besteld, zelfde dag verzonden.

La Petite Ferme Cabernet Sauvignon

Prachtige smaakvolle Cabernet Sauvignon met smaken van cassis. Kwalitatieve wijn, met veel liefde voor het vak gemaakt. 

€15,79
Meer info


Voor 16u besteld, zelfde dag verzonden.

Tokara Reserva Collection Stellenbosch Cabernet Sauvignon

In het glas zien we een kleur die het dichtst bij rijpe pruimen ligt. Uitbundige aroma's van rode en zwarte bessen komen ons tegemoet. Iets dieper ontdekken we ook aroma's van verse munt, een sigarenkistje en donkere chocolade. 

€26,99
Meer info


Voor 16u besteld, zelfde dag verzonden.

Cecilia Beretta Amarone della Valpolicella

Prachtige robijnrode wijn met uitzinnige aroma's van zwarte bessen, zwarte bramen en zoete amandel met een vleugje vanille. Warme, rijke smaak met zijdezachte tannines en een lange, harmonische finish. 

€34,99
Meer info

Kies altijd de lekkerste wijnen bij rood vlees

Wijnmarkt wijn rood vlees

Bij rood vlees best altijd rode wijn serveren. Wilt u toch graag wit? Ga dan voor een vollere houtgerijpte wijn type Chardonnay.

Bij Rundsvlees drinkt u bij voorkeur Bordeaux-wijn. Dit wil zeggen wijnen uit de Bordeaux, Médoc en Haut Médoc of het aangrenzende Bergerac. Maar dit kan evenzeer een Bordeaux-blend zijn. Hiermee bedoelen we wijnen gemaakt van druivensoorten welke van oorsprong uit de Bordeaux-streek komen. De 6 Bordelese rode druiven zijn: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec en Carménère. Dus bijvoorbeeld een Zuid-Afrikaanse of Chileens wijn met één of enkele van deze druiven is eveneens prima.

Bij stoverij of stoofvlees gaat u voor volle rode wijnen zoals “GSM-wijnen”. GSM staat voor een blend van Grenache, Syrah en Mourvèdre. Shiraz uiteraard en de Spaanse varianten van onze andere vrienden zoals Garancha en Monastrell kunnen hier uiteraard ook. Vergeten we zeker niet de Carignan ofte Cariñena.

 

Bij Lamsvlees bij voorkeur een kruidige Syrah of Shiraz uit Languedoc of de Zuidelijke Rhône.

 

Bij gegrild vlees, in de pan of op de barbecue, komen we deels bij dezelfde wijnen uit. Ook GSM-wijnen en Carignan. Maar ook wijnen met Tempranillo zoals Rioja of Ribera del Duero, Pinotage en Carmenère.

 

Bij wild hangt het een beetje af of u klassieke groentjes met aardse smaken (witloof, spruitjes, …) serveert of niet. Indien wel, dan gaan we eerder richting een rode Bourgogne of een andere Pinot Noir. Ook op z’n plaats is een Nebbiolo. Serveert u met (warme) vruchten of chutney, ga dan voor een Château-Neuf-du-Pape of een Lirac. Of wijnen op basis van Carmenère, Syrah, Carginan of een sappige Malbec.