Kies altijd de lekkerste wijnen bij rood vlees

Wijnmarkt wijn rood vlees

Bij rood vlees best altijd rode wijn serveren. Wilt u toch graag wit? Ga dan voor een vollere houtgerijpte wijn type Chardonnay.

Bij Rundsvlees drinkt u bij voorkeur Bordeaux-wijn. Dit wil zeggen wijnen uit de Bordeaux, Médoc en Haut Médoc of het aangrenzende Bergerac. Maar dit kan evenzeer een Bordeaux-blend zijn. Hiermee bedoelen we wijnen gemaakt van druivensoorten welke van oorsprong uit de Bordeaux-streek komen. De 6 Bordelese rode druiven zijn: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec en Carménère. Dus bijvoorbeeld een Zuid-Afrikaanse of Chileens wijn met één of enkele van deze druiven is eveneens prima.

Bij stoverij of stoofvlees gaat u voor volle rode wijnen zoals “GSM-wijnen”. GSM staat voor een blend van Grenache, Syrah en Mourvèdre. Shiraz uiteraard en de Spaanse varianten van onze andere vrienden zoals Garancha en Monastrell kunnen hier uiteraard ook. Vergeten we zeker niet de Carignan ofte Cariñena.

 

Bij Lamsvlees bij voorkeur een kruidige Syrah of Shiraz uit Languedoc of de Zuidelijke Rhône.

 

Bij gegrild vlees, in de pan of op de barbecue, komen we deels bij dezelfde wijnen uit. Ook GSM-wijnen en Carignan. Maar ook wijnen met Tempranillo zoals Rioja of Ribera del Duero, Pinotage en Carmenère.

 

Bij wild hangt het een beetje af of u klassieke groentjes met aardse smaken (witloof, spruitjes, …) serveert of niet. Indien wel, dan gaan we eerder richting een rode Bourgogne of een andere Pinot Noir. Ook op z’n plaats is een Nebbiolo. Serveert u met (warme) vruchten of chutney, ga dan voor een Château-Neuf-du-Pape of een Lirac. Of wijnen op basis van Carmenère, Syrah, Carginan of een sappige Malbec.

Loading...
De Bortoli First Block Shiraz Cabernet
€5,49

De Bortoli First Block Shiraz Cabernet

Lekker fruitige en kruidige rode wijn. Mooie, volle, donkere kleur. In de neus aroma's van bessen, pruimen en een beetje eik, peper en vanille. Op het pallet ontwaren we dezelfde aroma's.
€5,49
Meer info
Buitengewoon 'The Trilogy'
€5,79

Buitengewoon 'The Trilogy'

Een diep robijnrode wijn gemaakt van 85% Shiraz versneden met 13% Grenache en het resterende deel aangevuld met Viognier. Het is een toegankelijke wijn met aroma's van zwarte kersen en zwarte bessen die domineren. Maar ook merken we aardbei, braambe
€5,79
Meer info
Terres de Feu Grenache Merlot Pays d'Oc
€6,39

Terres de Feu Grenache Merlot Pays d'Oc

Deze wijn is stevige klepper, een beetje animaal, vol van smaak met aroma's van rijp zwart fruit zoals blauwe bes, bramen, cassis met een laurier laurier in de afdronk.
€6,39
Meer info
Mc Williams Sunstone Shiraz
€7,99 €6,69

Mc Williams Sunstone Shiraz

Een fruitige Australische Shiraz met een mooie combinatie van rode bessen, pruimen, kruidig eikenhout en kenmerken van vanille. In de neus duidelijke aroma’s van bosbessen alsook van mokka en eikenhouten geuren. Laatste flessen!
€7,99 €6,69
Meer info
Oude Heerengracht Pinotage
€6,99

Oude Heerengracht Pinotage

Deze Pinotage heeft een mooie dieprode en intense kleur. We ruiken mooi rijp fruit met bramen en gestoofde pruimen, zwarte peper, eucalyptus en zelfs een klein beetje "verbrand rubber" wat zo typisch is voor een Pinotage.  In de mond komt zijn volle, zach
€6,99
Meer info
Boutinot Long Little Dog Rouge
€6,99

Boutinot Long Little Dog Rouge

Long Dog, Languedoc, hebt u hem? Bij deze Zuid-Franse wijn met een kwinkslag overheerst het intense rode fruit en bessenaroma’s afgewisseld met een vleugje specerijen. Lekker sappige wijn.
€6,99
Meer info
Firriato Roccaperciata Rosso
€7,49

Firriato Roccaperciata Rosso

Schitterende robijnrode wijn met aroma's van kersen en bosbessen met tonen van vanille en kruiden. De wijn heeft een warme smaak met elegante tannine en een prachtige balans.  
€7,49
Meer info
Escale Cabernet Shiraz Grand Cuvée
€7,69

Escale Cabernet Shiraz Grand Cuvée

Een dieprode volle wijn met in de neus krachtige aroma’s en een intens boeket van zwart fruit zoals bramen en bosbessen, peperachtige toetsen en een vleugje vanille. De wijn heeft voor een derde op eikenhouten vaten gerijpt, wat  hem extra structuur en ee
€7,69
Meer info
De Bortoli Family Selection Shiraz
€9,99 €8,29

De Bortoli Family Selection Shiraz

Een rijke en karaktervolle wijn. In de mond rijpe pruimen en bessen, aangevuld met kruiden, chocolade en vanille. Een typische Australische shiraz, doch soepel en niet te log.
€9,99 €8,29
Meer info
Nerd Nero d'Avola
€8,49

Nerd Nero d'Avola

De Nerd is gemaakt van de Nero d'Avola druiven. Vertaald betekent Nero d'Avola  "Zwarte van Avola", een verwijzing naar de kenmerkende donkere kleur van de druif maar ook naar het Siciliaanse stadje Avola. In het glas een diep rode kleur, geur die doet
€8,49
Meer info
La Cetto Zinfandel
€8,49

La Cetto Zinfandel

Dieprode blinkende wijn, in de neus vooral frambozen en andere rode vruchten. Mooie rijpe tannine, droog maar rond en in balans, karakteristieke zinfandel. Lange afdronk.
€8,49
Meer info
Goats do Roam Red Blend
€8,79

Goats do Roam Red Blend

De naam van deze wijn is uiteraard ludiek maar de opzet of reden achter deze naam is wat nobeler dan enkel een ludieke woordspeling op Cotes du Rhone. De eigenschap van een geit om altijd op zoek te blijven gaan naar iets lekkers was de basis van deze wij
€8,79
Meer info

Kies altijd de lekkerste wijnen bij rood vlees

Wijnmarkt wijn rood vlees

Bij rood vlees best altijd rode wijn serveren. Wilt u toch graag wit? Ga dan voor een vollere houtgerijpte wijn type Chardonnay.

Bij Rundsvlees drinkt u bij voorkeur Bordeaux-wijn. Dit wil zeggen wijnen uit de Bordeaux, Médoc en Haut Médoc of het aangrenzende Bergerac. Maar dit kan evenzeer een Bordeaux-blend zijn. Hiermee bedoelen we wijnen gemaakt van druivensoorten welke van oorsprong uit de Bordeaux-streek komen. De 6 Bordelese rode druiven zijn: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec en Carménère. Dus bijvoorbeeld een Zuid-Afrikaanse of Chileens wijn met één of enkele van deze druiven is eveneens prima.

Bij stoverij of stoofvlees gaat u voor volle rode wijnen zoals “GSM-wijnen”. GSM staat voor een blend van Grenache, Syrah en Mourvèdre. Shiraz uiteraard en de Spaanse varianten van onze andere vrienden zoals Garancha en Monastrell kunnen hier uiteraard ook. Vergeten we zeker niet de Carignan ofte Cariñena.

 

Bij Lamsvlees bij voorkeur een kruidige Syrah of Shiraz uit Languedoc of de Zuidelijke Rhône.

 

Bij gegrild vlees, in de pan of op de barbecue, komen we deels bij dezelfde wijnen uit. Ook GSM-wijnen en Carignan. Maar ook wijnen met Tempranillo zoals Rioja of Ribera del Duero, Pinotage en Carmenère.

 

Bij wild hangt het een beetje af of u klassieke groentjes met aardse smaken (witloof, spruitjes, …) serveert of niet. Indien wel, dan gaan we eerder richting een rode Bourgogne of een andere Pinot Noir. Ook op z’n plaats is een Nebbiolo. Serveert u met (warme) vruchten of chutney, ga dan voor een Château-Neuf-du-Pape of een Lirac. Of wijnen op basis van Carmenère, Syrah, Carginan of een sappige Malbec.