Ontdek de beste wijnen bij pikant eten!

Wijn bij pikant eten Wijnmarkt

Om pittige gerechten en wijn te combineren, is het zeker goed dat je op een paar zaken let.

Allereerst niet te veel zuren. Zuren versterken de scherpe smaken, waardoor dit gaat overheersen. Een Sauvignon Blanc is daarom geen goede optie. 

Vermijd ook wijnen met een (te) hoog alcoholpercentage. Een pittig gerecht zit reeds boordevol felle smaken welke je mond in brand zetten. Alcoholrijke wijnen versterken dit gevoel.

Algemeen doen witte wijnen het hier beter dan rode. Lichtzoete witte wijnen verzachten het pittige en, zeker als deze lekker koel zijn, verdoven ze je smaakpupillen ook ineens. We denken hierbij aan wijnen op basis van druiven zoals Gewürztraminer, (lichtzoete) Riesling, Muscat of een sappig volle Pinot Grigio (Pinot Gris).  

Voor curry’s in het bijzonder kies je best voor een Chardonnay of een Viognier die een lichte houtrijping gehad hebben. Deze wijnen zijn mooi vol en fruitig welke mooi aansluiten bij kruidige gerechten.

Maar, sommige bubbels gaan goed bij pittig eten, maar niet alle. Kies voor schuimwijnen gemaakt van Chardonnay en/of Pinot Noir.

Vergeten we niet te vermelden dat ook rosé wijn een aanrader is. Houd het dan op roséwijnen op basis van Syrah.

Bent u een liefhebber van rode wijn? Neem dan rode wijn met fluweelzachte, zijdeachtige tannine en weinig tot geen eiken opvoeding. Eik geeft extra kruiden en tannine aan de wijn wat zou botsen met de hoge kruidigheid in het eten.

Zo doet de kruidigheid en het peperachtige van Syrah of Shiraz het goed bij pittige gerechten. Maar ook een rondere meer zuiderse Pinot Noir doet hier wonderen.

Soepele rode wijn uit het Franse en Italiaanse zuiden, uit Spanje of uit de Nieuwe Wereld zijn eveneens mogelijk.

Loading...
Sonstraal
€5,99 €4,99

Sonstraal

Dit is een Zuid-Afrikaanse zoete witte wijn en heeft een laag alcoholpercentage. Gevuld met fantastische aroma's van tropisch fruit en honing. Zal je zeker naar meer doen verlangen!
€5,99 €4,99
Meer info
Oude Heerengracht Blanc de Noir
€5,49 €5,09

Oude Heerengracht Blanc de Noir

Uitermate smaakvolle Zuid-Afrikaanse rosé. Mooi zacht van smaak met veel aanwezig fruit zoals kersen maar ook banaan. Er is een fijne mildheid in deze wijn, zonder dat deze uitermate droog is.
€5,49 €5,09
Meer info
Casas Patronales Chucaro Rosé
€5,89 €5,09

Casas Patronales Chucaro Rosé

Deze rosé wijn van Chucaro is er eentje om steeds in huis te hebben. Een prachtige zalmrozige kleur. Trendy en verbluffend lekker het hele jaar door. Het rode fruit met op de voorgrond een neus vol aardbeien en kersen geven een sublieme rosé wijn.
€5,89 €5,09
Meer info
Angels Tears Muscat-Chenin Blanc
€5,99

Angels Tears Muscat-Chenin Blanc

Een geweldige fruitige witte wijn met toetsen van honing en pittige Muscat geuren in de neus, vergezeld van een tropische Chenin Blanc. Een makkelijk drinkbare en zachte, half zoete witte wijn.
€5,99
Meer info
Joseph Castan Finesse Syrah Grenache Rosé
€7,49 €5,99

Joseph Castan Finesse Syrah Grenache Rosé

Lekker vol in het glas boordevol sappig rood fruit en een lichte kruidentoets afkomstig van de Syrah. Prachtige rosé, het hele jaar door vanwege zijn volheid, oerfranse degelijkheid en zijn zachte afdronk met veel finesse.
€7,49 €5,99
Meer info
Basket Case Pinot Noir
€7,99 €6,49

Basket Case Pinot Noir

Zoals het een Pinot Noir betaamt is deze redelijk licht van kleur en ontdekt u aroma's van wilde aardbeien, frambozen, jam en een zweempje eucalyptus. De medium body is overvloedig met fruit met smaken van veenbessen, kersen en rode lollies. De wijn heeft
€7,99 €6,49
Meer info
Mooiplaas Langtafel white
€7,49 €6,99

Mooiplaas Langtafel white

Prachtige strogele kleur met aroma's van ananas en passievrucht. Veel tropische smaken ook in de smaken met een fris zuurtje om de wijn uiterst smaakvol te maken. 
€7,49 €6,99
Meer info
Purato Catarratto - Pinot Grigio - BIO
€8,99 €7,19

Purato Catarratto - Pinot Grigio - BIO

Het huwelijk tussen deze twee druivensoorten in schitterend. Een bouquet intense aroma's van citrus en exotisch fruit. De smaak is rond en fruitig met een frisse afdronk die aangenaam in de mond blijft hangen. Schitterende biologische wijn.
€8,99 €7,19
Meer info
Korta Irune
€7,29

Korta Irune

Zeer mooie witte Chileense wijn, de blend van de druiven is werkelijk magnifiek. Wij vinden dit een van onze beste witte wijnen.
€7,29
Meer info
Escale Chardonnay
€7,69

Escale Chardonnay

Heldere Chardonnay met een interessante neus van wat citrus, tropisch fruit maar ook toffee. De smaak van deze Chardonnay is vol, mooi evenwichtig, met in de afdronk opnieuw veel fruit. De houtrijping is wel aanwezig met wat toetsen van vanille. 
€7,69
Meer info
Fabre Montayou Phebus
€9,29

Fabre Montayou Phebus

Deze fruitgedreven wijn heeft delicate aroma's van witte bloemen, lychees met een vleugje limoen. Een elegante en uitgebalanceerde wijn.
€9,29
Meer info
Zevenwacht Bouquet Blanc
€9,89

Zevenwacht Bouquet Blanc

Gouden kleur. Een geparfumeerde neus met veel fruit, bloemen en kruidige aroma's. Smaken van lychee, limoen en geel fruit. Een complexe aromatische wijn, met goed uitgebalanceerde suiker en zuurgraad, deze wijn zorgt voor een lange frisse afdronk met lage
€9,89
Meer info

Ontdek de beste wijnen bij pikant eten!

Wijn bij pikant eten Wijnmarkt

Om pittige gerechten en wijn te combineren, is het zeker goed dat je op een paar zaken let.

Allereerst niet te veel zuren. Zuren versterken de scherpe smaken, waardoor dit gaat overheersen. Een Sauvignon Blanc is daarom geen goede optie. 

Vermijd ook wijnen met een (te) hoog alcoholpercentage. Een pittig gerecht zit reeds boordevol felle smaken welke je mond in brand zetten. Alcoholrijke wijnen versterken dit gevoel.

Algemeen doen witte wijnen het hier beter dan rode. Lichtzoete witte wijnen verzachten het pittige en, zeker als deze lekker koel zijn, verdoven ze je smaakpupillen ook ineens. We denken hierbij aan wijnen op basis van druiven zoals Gewürztraminer, (lichtzoete) Riesling, Muscat of een sappig volle Pinot Grigio (Pinot Gris).  

Voor curry’s in het bijzonder kies je best voor een Chardonnay of een Viognier die een lichte houtrijping gehad hebben. Deze wijnen zijn mooi vol en fruitig welke mooi aansluiten bij kruidige gerechten.

Maar, sommige bubbels gaan goed bij pittig eten, maar niet alle. Kies voor schuimwijnen gemaakt van Chardonnay en/of Pinot Noir.

Vergeten we niet te vermelden dat ook rosé wijn een aanrader is. Houd het dan op roséwijnen op basis van Syrah.

Bent u een liefhebber van rode wijn? Neem dan rode wijn met fluweelzachte, zijdeachtige tannine en weinig tot geen eiken opvoeding. Eik geeft extra kruiden en tannine aan de wijn wat zou botsen met de hoge kruidigheid in het eten.

Zo doet de kruidigheid en het peperachtige van Syrah of Shiraz het goed bij pittige gerechten. Maar ook een rondere meer zuiderse Pinot Noir doet hier wonderen.

Soepele rode wijn uit het Franse en Italiaanse zuiden, uit Spanje of uit de Nieuwe Wereld zijn eveneens mogelijk.