Ontdek de beste wijnen bij Italiaans eten!

Wijn bij Italiaans eten

Italië heeft vele mooie frisse, jonge wijnen die heel mooi samengaan bij vele pasta-, pizza- en Italiaanse vleesgerechten. Reden? Veel Italiaanse rode wijnen hebben fijne zuren welke goed samengaan met tomatengerechten. Wie Italiaanse gerechten zegt, zegt tomaten. Verse tomaten, zongedroogde tomaten, halfgedroogde tomaten, pomodori, San Marzano-tomaten, tomatensaus, enzovoort. Tomaten zijn vaak best wel vervelend om een goede wijn bij te passen. Waarom? De zuren in een tomaat kunnen een wijn maken of kraken. 

Het is net zoals in wiskunde: min en min is plus. De zuurtjes in de tomaten en de rode wijnen heffen elkaar op zodat zowel bij de wijn als bij het gerecht de vollere, rondere smaken meer naar voren komen.

Zoals zo vaak, hoef je niet eens zo ver te gaan zoeken om een mooie bijpassende wijn te vinden. En dat is hier niet anders. Benvenuto in Italia!

Vele Italiaanse druivensoorten hebben van nature frisse zuren in zich.  Met de meeste wijnen met vermelding “rosso” zit u dan goed. Rosso betekent letterlijk vertaald uiteraard “rood”, maar duidt ook op jonge rode wijntjes met frisse zuren die weinig tot geen hout hebben gezien. En dat is prima.

We denken hierbij natuurlijk aan Toscaanse Chianti. Maar ook andere wijnen met de Sangiovese, Barbera, Montepulciano d’Abruzzo. Maar ook een mooie Dolcetto of een Bonarda is niet fout.

Jonge rode wijn zoals een Pinot Noir, Gamay (Beaujolais) kunnen ook.

Geen liefhebber van rood? Droge strakke rosé’s op basis van onder andere Cinsault en/of Grenache doen hier ook hun werk.

Pasta Pesto, Vitello Tonato en (gegrilde) visgerechten gaan dan weer wel beter samen met wit. Combineer hier Siciliaanse Grillo of Fiano, Piëmonteese Favorita (=Vermentino) of Pinot Grigio uit Noord-Italië.

Bij pasta met romige sauzen denkt u beter aan (houtgerijpte) Chardonnay of Viognier. 

Loading...
Ernst Gouws & Co. Pinotage
€--,--

Ernst Gouws & Co. Pinotage

Wauw, de zwarte en rode bessen komen je tegemoet zodra je aan deze wijn ruikt. Deze geuren worden aangevuld met kruidnagel en wat steranijs. Deze Pinotage is lekker sappig. Robuust, barstensvol met fruit en wat eik invloeden op de achtergrond is dit het s
€--,--
Meer info
Barbera d'Asti Lavignone
€--,--

Barbera d'Asti Lavignone

Zwoele Barbera d'Asti met een neus vol zwart rijp fruit en kruiden. De body is vol en met veel diepgang, om te eindigen met weer veel fruit.
€--,--
Meer info
Prunotto Fiulot Barbera d'Asti DOCG
€--,--

Prunotto Fiulot Barbera d'Asti DOCG

Intens rode wijn met aromas van pruim en kers. Frisheid en fruit zijn de troeven van deze wijn, die hierdoor best te genieten is in zijn jeugd, bij dag dagelijks maaltijden.
€--,--
Meer info
Firriato Etna Rosso
€--,--

Firriato Etna Rosso

Deze robijnrode wijn heeft een zeer elegant en fruitig boeket. In de neus ruiken we framboos, cassis, bosbessen, pruimenconfituur, zwarte kersen, zoethout, amandel, peper, gedroogde viooltjes, mineraal en een beetje gerookt. De smaak is evenwichtig en har
€--,--
Meer info
Cecilia Beretta Picàie Veneto
€--,--

Cecilia Beretta Picàie Veneto

De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse schitteringen. Geniet van een diepgaand boeket met aroma's van gedroogd rood fruit, kersen, krenten, tonen van zoete vanille en kruiden. De wijn heeft een fijne, solide body met een krachtig en warm
€--,--
Meer info
Antinori Peppoli Chianti Classico DOCG
€--,--

Antinori Peppoli Chianti Classico DOCG

Prachtige kersenrode kleur. In de neus intens fruitige aroma's van kersen, rode bessen die worden aangevuld met violetjes en wat eik. De body is fris, hartig met versmolten tannines. De finish is lang en fruitig. 
€--,--
Meer info
Albino Armani Nera dei Baisi
€--,--

Albino Armani Nera dei Baisi

In het glas een mooie heldere robijnrode kleur. In de neus geniet u van intense aroma's van aardbeien, frambozen en bramen. Ondanks een houtrijping van zo'n 10 maanden en flesrijping van nog eens 6 maanden is dit een frisse, zijdezachte wijn. Heerlijk voo
€--,--
Meer info
Araldica Vini Barolo DOCG
€--,--

Araldica Vini Barolo DOCG

Bij deze Barolo kunt u genieten aroma's van bloemen en wat kruidigheid en van enthousiaste smaken van rood fruit. De wijn is complex te noemen waarbij een lichte aanwezigheid van hout op te merken is. De wijn is evenwichtig en heeft stevige doch versmol
€--,--
Meer info
De Feudis 'Ottocento' Primitivo di Manduria
€--,--

De Feudis 'Ottocento' Primitivo di Manduria

Deze wijn werd gemaakt met de oogst van de oudste ranken van de wijngaard. Idyllisch gelegen in de buurt van de Ionische zee, produceren deze ranken enkel wijnen met een uitstekende kwaliteit.
€--,--
Meer info
Albino Armani Amarone Classico 2014
€--,--

Albino Armani Amarone Classico 2014

Geniet langdurig van aroma's van rijpe rode vruchten met heel wat kruidigheid. De langdurige houtlagering versterkt de intensiteit van deze top wijn.
€--,--
Meer info

Ontdek de beste wijnen bij Italiaans eten!

Wijn bij Italiaans eten

Italië heeft vele mooie frisse, jonge wijnen die heel mooi samengaan bij vele pasta-, pizza- en Italiaanse vleesgerechten. Reden? Veel Italiaanse rode wijnen hebben fijne zuren welke goed samengaan met tomatengerechten. Wie Italiaanse gerechten zegt, zegt tomaten. Verse tomaten, zongedroogde tomaten, halfgedroogde tomaten, pomodori, San Marzano-tomaten, tomatensaus, enzovoort. Tomaten zijn vaak best wel vervelend om een goede wijn bij te passen. Waarom? De zuren in een tomaat kunnen een wijn maken of kraken. 

Het is net zoals in wiskunde: min en min is plus. De zuurtjes in de tomaten en de rode wijnen heffen elkaar op zodat zowel bij de wijn als bij het gerecht de vollere, rondere smaken meer naar voren komen.

Zoals zo vaak, hoef je niet eens zo ver te gaan zoeken om een mooie bijpassende wijn te vinden. En dat is hier niet anders. Benvenuto in Italia!

Vele Italiaanse druivensoorten hebben van nature frisse zuren in zich.  Met de meeste wijnen met vermelding “rosso” zit u dan goed. Rosso betekent letterlijk vertaald uiteraard “rood”, maar duidt ook op jonge rode wijntjes met frisse zuren die weinig tot geen hout hebben gezien. En dat is prima.

We denken hierbij natuurlijk aan Toscaanse Chianti. Maar ook andere wijnen met de Sangiovese, Barbera, Montepulciano d’Abruzzo. Maar ook een mooie Dolcetto of een Bonarda is niet fout.

Jonge rode wijn zoals een Pinot Noir, Gamay (Beaujolais) kunnen ook.

Geen liefhebber van rood? Droge strakke rosé’s op basis van onder andere Cinsault en/of Grenache doen hier ook hun werk.

Pasta Pesto, Vitello Tonato en (gegrilde) visgerechten gaan dan weer wel beter samen met wit. Combineer hier Siciliaanse Grillo of Fiano, Piëmonteese Favorita (=Vermentino) of Pinot Grigio uit Noord-Italië.

Bij pasta met romige sauzen denkt u beter aan (houtgerijpte) Chardonnay of Viognier.