Ontdek de beste wijnen bij Italiaans eten!

Wijn bij Italiaans eten

Italië heeft vele mooie frisse, jonge wijnen die heel mooi samengaan bij vele pasta-, pizza- en Italiaanse vleesgerechten. Reden? Veel Italiaanse rode wijnen hebben fijne zuren welke goed samengaan met tomatengerechten. Wie Italiaanse gerechten zegt, zegt tomaten. Verse tomaten, zongedroogde tomaten, halfgedroogde tomaten, pomodori, San Marzano-tomaten, tomatensaus, enzovoort. Tomaten zijn vaak best wel vervelend om een goede wijn bij te passen. Waarom? De zuren in een tomaat kunnen een wijn maken of kraken. 

Het is net zoals in wiskunde: min en min is plus. De zuurtjes in de tomaten en de rode wijnen heffen elkaar op zodat zowel bij de wijn als bij het gerecht de vollere, rondere smaken meer naar voren komen.

Zoals zo vaak, hoef je niet eens zo ver te gaan zoeken om een mooie bijpassende wijn te vinden. En dat is hier niet anders. Benvenuto in Italia!

Vele Italiaanse druivensoorten hebben van nature frisse zuren in zich.  Met de meeste wijnen met vermelding “rosso” zit u dan goed. Rosso betekent letterlijk vertaald uiteraard “rood”, maar duidt ook op jonge rode wijntjes met frisse zuren die weinig tot geen hout hebben gezien. En dat is prima.

We denken hierbij natuurlijk aan Toscaanse Chianti. Maar ook andere wijnen met de Sangiovese, Barbera, Montepulciano d’Abruzzo. Maar ook een mooie Dolcetto of een Bonarda is niet fout.

Jonge rode wijn zoals een Pinot Noir, Gamay (Beaujolais) kunnen ook.

Geen liefhebber van rood? Droge strakke rosé’s op basis van onder andere Cinsault en/of Grenache doen hier ook hun werk.

Pasta Pesto, Vitello Tonato en (gegrilde) visgerechten gaan dan weer wel beter samen met wit. Combineer hier Siciliaanse Grillo of Fiano, Piëmonteese Favorita (=Vermentino) of Pinot Grigio uit Noord-Italië.

Bij pasta met romige sauzen denkt u beter aan (houtgerijpte) Chardonnay of Viognier. 

Loading...
Pemo Montepulciano d'Abruzzo
€--,-- €--,--

Pemo Montepulciano d'Abruzzo

Deze Montepulciano d'Abruzzo heeft een mooie diepe rode kleur en in de neus aroma's van rode vruchten zoals kerse en rode bessen. Typisch voor deze wijn, is het zachte en fluwelen smaak die eindigt in een gladde finish.
€--,-- €--,--
Meer info
Cecilia Beretta Picàie Veneto
€--,--

Cecilia Beretta Picàie Veneto

De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse schitteringen. Geniet van een diepgaand boeket met aroma's van gedroogd rood fruit, kersen, krenten, tonen van zoete vanille en kruiden. De wijn heeft een fijne, solide body met een krachtig en warm
€--,--
Meer info
Barbera d'Asti Lavignone
€--,--

Barbera d'Asti Lavignone

Zwoele Barbera d'Asti met een neus vol zwart rijp fruit en kruiden. De body is vol en met veel diepgang, om te eindigen met weer veel fruit.
€--,--
Meer info
Terres de Feu Grenache Merlot Pays d'Oc
€--,--

Terres de Feu Grenache Merlot Pays d'Oc

Deze wijn is stevige klepper, een beetje animaal, vol van smaak met aroma's van rijp zwart fruit zoals blauwe bes, bramen, cassis met een laurier laurier in de afdronk.
€--,--
Meer info
Two Vines Shiraz
€--,--

Two Vines Shiraz

Prachtig en weelderige Shiraz in een nieuwe stijl. Levendige aroma's van rijp fruit zoals pruimen en kersen. Een geoefende neus ontdekt ook wat witte peper, chocolade en karamel.  Een sappige, ronde smaak die perfect in balans is. Een mooi vanilletoetsje
€--,--
Meer info
Sogno del Sud Nero d'Avola
€--,--

Sogno del Sud Nero d'Avola

In de neus heeft deze dieprode wijn een intens en aangename geur van donkere vruchten zoals bessen met een beetje kreupelhout. In de mond zacht fruitige toetsen zoals granaatappel en wilde aardbeien. De afdronk is zacht en fluwelig met lichte tannine. Ver
€--,--
Meer info
Antinori Peppoli Chianti Classico DOCG
€--,--

Antinori Peppoli Chianti Classico DOCG

Prachtige kersenrode kleur. In de neus intens fruitige aroma's van kersen, rode bessen die worden aangevuld met violetjes en wat eik. De body is fris, hartig met versmolten tannines. De finish is lang en fruitig. 
€--,--
Meer info
La Cetto Zinfandel
€--,--

La Cetto Zinfandel

Dieprode blinkende wijn, in de neus vooral frambozen en andere rode vruchten. Mooie rijpe tannine, droog maar rond en in balans, karakteristieke zinfandel. Lange afdronk.
€--,--
Meer info
Adria Vini Pinot Grigio
€--,--

Adria Vini Pinot Grigio

Een levendige droge witte wijn, deze Pinot Grigio. In de neus wat bloemigheid, wat citrus en een vleugje kruiden. Knisperfris en delicaat lijkt het dat de smaken rijp fruit omvatten met een toefje honing. De balans zit goed tussen fruit en frisheid om te
€--,--
Meer info
Mc Williams Sunstone Shiraz
€--,-- €--,--

Mc Williams Sunstone Shiraz

Een fruitige Australische Shiraz met een mooie combinatie van rode bessen, pruimen, kruidig eikenhout en kenmerken van vanille. In de neus duidelijke aroma’s van bosbessen alsook van mokka en eikenhouten geuren. Laatste flessen!
€--,-- €--,--
Meer info
De Feudis 'Ottocento' Primitivo di Manduria
€--,--

De Feudis 'Ottocento' Primitivo di Manduria

Deze wijn werd gemaakt met de oogst van de oudste ranken van de wijngaard. Idyllisch gelegen in de buurt van de Ionische zee, produceren deze ranken enkel wijnen met een uitstekende kwaliteit.
€--,--
Meer info
Araldica Vini Barolo DOCG
€--,--

Araldica Vini Barolo DOCG

Bij deze Barolo kunt u genieten aroma's van bloemen en wat kruidigheid en van enthousiaste smaken van rood fruit. De wijn is complex te noemen waarbij een lichte aanwezigheid van hout op te merken is. De wijn is evenwichtig en heeft stevige doch versmol
€--,--
Meer info

Ontdek de beste wijnen bij Italiaans eten!

Wijn bij Italiaans eten

Italië heeft vele mooie frisse, jonge wijnen die heel mooi samengaan bij vele pasta-, pizza- en Italiaanse vleesgerechten. Reden? Veel Italiaanse rode wijnen hebben fijne zuren welke goed samengaan met tomatengerechten. Wie Italiaanse gerechten zegt, zegt tomaten. Verse tomaten, zongedroogde tomaten, halfgedroogde tomaten, pomodori, San Marzano-tomaten, tomatensaus, enzovoort. Tomaten zijn vaak best wel vervelend om een goede wijn bij te passen. Waarom? De zuren in een tomaat kunnen een wijn maken of kraken. 

Het is net zoals in wiskunde: min en min is plus. De zuurtjes in de tomaten en de rode wijnen heffen elkaar op zodat zowel bij de wijn als bij het gerecht de vollere, rondere smaken meer naar voren komen.

Zoals zo vaak, hoef je niet eens zo ver te gaan zoeken om een mooie bijpassende wijn te vinden. En dat is hier niet anders. Benvenuto in Italia!

Vele Italiaanse druivensoorten hebben van nature frisse zuren in zich.  Met de meeste wijnen met vermelding “rosso” zit u dan goed. Rosso betekent letterlijk vertaald uiteraard “rood”, maar duidt ook op jonge rode wijntjes met frisse zuren die weinig tot geen hout hebben gezien. En dat is prima.

We denken hierbij natuurlijk aan Toscaanse Chianti. Maar ook andere wijnen met de Sangiovese, Barbera, Montepulciano d’Abruzzo. Maar ook een mooie Dolcetto of een Bonarda is niet fout.

Jonge rode wijn zoals een Pinot Noir, Gamay (Beaujolais) kunnen ook.

Geen liefhebber van rood? Droge strakke rosé’s op basis van onder andere Cinsault en/of Grenache doen hier ook hun werk.

Pasta Pesto, Vitello Tonato en (gegrilde) visgerechten gaan dan weer wel beter samen met wit. Combineer hier Siciliaanse Grillo of Fiano, Piëmonteese Favorita (=Vermentino) of Pinot Grigio uit Noord-Italië.

Bij pasta met romige sauzen denkt u beter aan (houtgerijpte) Chardonnay of Viognier.