Ontdek onze suggesties bij gevogelte

Wijnmarkt Wijn bij gevogelte

Onder gevogelte verstaan we kip, kalkoen en eend. Zeker bij gevogelte is het heel belangrijk om te weten hoe het volledige gerecht wordt gemaakt. De saus en/of de bereiding is heel belangrijk voor de keuze van de juiste wijn. 
Hier een overzichtje van wijn en gevogelte. 

Gerechten met kip:

Gegrilde kip: in wit is de keuze best Chardonnay of Viognier. Drinkt u liever rood? Kies dan voor een fruitige moderne Pinot Noir. 

Bij gebakken of gekookte kipfilet mag u weer voor Chardonnay gaan als het rood moet zijn dan zijn Beaujolais of andere wijnen met Gamay of Pinot noir een goede optie.

Een gebraden kip is lekker bij een moderne, fruitige Pinot Noir of Blauer Zweigelt.

 

Gerechten met kalkoen:

Kalkoen is wat steviger van textuur dan kip en dit maakt het iets makkelijker om te combineren met rode wijnen. De keuze van de wijn is wel afhankelijk van de vulling of bijgerechten. 

Gevulde kalkoen met vruchten? Kies dan voor een witte wijn uit Bourgogne, een Beaujolais, Gamay of Pinot Noir. Een volle, fruitige Chardonnay is ook lekker.

Bij een gevulde kalkoen met kastanjes past dan weer een fruitige merlot.

Een gebraden kalkoen is prima te combineren met een Chardonnay, volle Pinot Noir of witte Pinot blanc, Pinot Gris of Pinot Grigio.

Gegrild, gebraden of gefrituurd: er zijn nogal wat manieren om kip te bereiden. De smaak van kip is licht en subtiel dus bij de meeste kipgerechten kunt u het beste voor een lichte en fruitige rode wijn kiezen of een volle witte wijn.

Gerechten met eend:

Bij eend kunt u verschillende soorten wijnen schenken, welke wijn hangt af van de bereidingswijze:

Een gebraden eendenborst is lekker met een Pinot Noir of Merlot. Bijna ook altijd goed is een wijn uit de Rhonestreek gemaakt met Syrah, Grenache of Mourvedre. 

Gaat u eend met sinaasappel maken? Kies dan voor een fruitige Riesling, Merlot of Carmenere. 

Loading...
Geen producten gevonden...

Ontdek onze suggesties bij gevogelte

Wijnmarkt Wijn bij gevogelte

Onder gevogelte verstaan we kip, kalkoen en eend. Zeker bij gevogelte is het heel belangrijk om te weten hoe het volledige gerecht wordt gemaakt. De saus en/of de bereiding is heel belangrijk voor de keuze van de juiste wijn. 
Hier een overzichtje van wijn en gevogelte. 

Gerechten met kip:

Gegrilde kip: in wit is de keuze best Chardonnay of Viognier. Drinkt u liever rood? Kies dan voor een fruitige moderne Pinot Noir. 

Bij gebakken of gekookte kipfilet mag u weer voor Chardonnay gaan als het rood moet zijn dan zijn Beaujolais of andere wijnen met Gamay of Pinot noir een goede optie.

Een gebraden kip is lekker bij een moderne, fruitige Pinot Noir of Blauer Zweigelt.

 

Gerechten met kalkoen:

Kalkoen is wat steviger van textuur dan kip en dit maakt het iets makkelijker om te combineren met rode wijnen. De keuze van de wijn is wel afhankelijk van de vulling of bijgerechten. 

Gevulde kalkoen met vruchten? Kies dan voor een witte wijn uit Bourgogne, een Beaujolais, Gamay of Pinot Noir. Een volle, fruitige Chardonnay is ook lekker.

Bij een gevulde kalkoen met kastanjes past dan weer een fruitige merlot.

Een gebraden kalkoen is prima te combineren met een Chardonnay, volle Pinot Noir of witte Pinot blanc, Pinot Gris of Pinot Grigio.

Gegrild, gebraden of gefrituurd: er zijn nogal wat manieren om kip te bereiden. De smaak van kip is licht en subtiel dus bij de meeste kipgerechten kunt u het beste voor een lichte en fruitige rode wijn kiezen of een volle witte wijn.

Gerechten met eend:

Bij eend kunt u verschillende soorten wijnen schenken, welke wijn hangt af van de bereidingswijze:

Een gebraden eendenborst is lekker met een Pinot Noir of Merlot. Bijna ook altijd goed is een wijn uit de Rhonestreek gemaakt met Syrah, Grenache of Mourvedre. 

Gaat u eend met sinaasappel maken? Kies dan voor een fruitige Riesling, Merlot of Carmenere.