Lees meer over de Verdejo druif

 

Verdejo is één van de beste Spaanse witte druivenrassen, oorspronkelijk afkomstig uit Noord Afrika, maar wordt al sinds de 11e eeuw ook in Rueda verbouwd. 
Het is een kleine druif met een ruwe schil die bescherming biedt aan het extreme klimaat van dit gebied. Typisch voor de Verdejo wijnen is dat ze zeer aromatisch en zacht zijn. Het is de combinatie van fris en fruitig met tonen van tropisch fruit, perzik, rijpe appel, bloemen, citrus en er is ook een bitter ondertoontje waarneembaar. Een uitstekende wijn & spijs combinatie van wijnen die gemaakt zijn van Verdejo druiven: Tapas, kreeft, krab, gamba’s, oesters en sojagerechten, of om zomaar te drinken. 
De druifsoort Verdejo is de hoofdvariëteit in de D.O. Rueda. Sommige wijnstokken in Rueda zijn 130 jaar oud. 
De druiven worden meestal 's nachts geoogst om het risico op vroegtijdige oxidatie tijdens de hoge temperaturen overdag tot een minimum te beperken.

 

Verdejo is een witte druivensoort die in Spanje wordt geteeld. Door middel van DNA-onderzoek in Madrid is gebleken dat verdejo gerelateerd is aan een druivenvariëteit die in Valencia (Spanje) bekendstaat als planta fina. In 2011 bedroeg de productie van deze druif meer dan 61.000 ton, dit was 82% van de totale productie van wijndruiven in dit gebied. Dit maakt dat verdejo bijna als synoniem voor de DO Rueda wordt gezien.

 

 

De verdejostam is een plant die zich gemakkelijk aanpast aan onvruchtbare en steenachtige grond en goed droogte verdraagt. Hij produceert trossen van kleine tot middelgrote druiven, compact en met een zeer korte steel. De druiven zijn bolvormig, klein tot middelgroot met een gemiddelde dikke schil, groengeel van kleur en met grote pitten.

 

De druif wordt meestal 's nachts geoogst in de maand september vanwege de hoge dagtemperatuur, die maxima van 30 graden Celsius kan bereiken. Zo wordt voorkomen dat het sap donkerder wordt als gevolg van oxidatie veroorzaakt door hitte.

 

De wijnen die uit de verdejodruif worden vervaardigd, hebben een waaier aan kleuren, variërend van groengeel tot geel. De aroma's zijn intens van fruit, kruiden en bittere tonen van witte bloesem. Het alcoholpercentage is gemiddeld met een middelhoge tot hoge zuurgraad. De smaak is zacht en fris met aan het einde een karakteristieke bittere afdronk.

 

Verdejo wordt voornamelijk gebruikt om jonge wijnen te maken. De kenmerken zijn daarnaast ook ideaal voor de veroudering in vaten voor het perfect combineren van hun aroma's met geroosterde en vanilleachtige tonen. Ook ondersteunt de druif de mogelijkheid voor het maken van mousserende wijn en wordt ijswijn geproduceerd in de Bodegas Vidal Soblechero in La Seca (Valladolid).

 


Gratis verzending vanaf 50 euro

Despierta Verdejo

Transparant heldergeel met groene hint. Deze vrolijke wijn smaakt absoluut naar meer. Subtiele tonen van rijpe perzik en grapefruit in de neus. Sappig en fris, heerlijk jong en voorzien van geel fruit en een klein dorstlessend bittertje.

€4,99
Meer info


Gratis verzending vanaf 50 euro

Costa Cruz Verdejo - Sauvignon Blanc

Droge en frisse witte wijn met aroma's van vers geplukte bloemen en frisse citrus. Vol en fruitig van smaak met impressies van rijp wit fruit zoals appel, meloen en ananas. Extra voordelig geprijsd door volume-aankoop.

€7,99 €4,99
Meer info

Lees meer over de Verdejo druif

 

Verdejo is één van de beste Spaanse witte druivenrassen, oorspronkelijk afkomstig uit Noord Afrika, maar wordt al sinds de 11e eeuw ook in Rueda verbouwd. 
Het is een kleine druif met een ruwe schil die bescherming biedt aan het extreme klimaat van dit gebied. Typisch voor de Verdejo wijnen is dat ze zeer aromatisch en zacht zijn. Het is de combinatie van fris en fruitig met tonen van tropisch fruit, perzik, rijpe appel, bloemen, citrus en er is ook een bitter ondertoontje waarneembaar. Een uitstekende wijn & spijs combinatie van wijnen die gemaakt zijn van Verdejo druiven: Tapas, kreeft, krab, gamba’s, oesters en sojagerechten, of om zomaar te drinken. 
De druifsoort Verdejo is de hoofdvariëteit in de D.O. Rueda. Sommige wijnstokken in Rueda zijn 130 jaar oud. 
De druiven worden meestal 's nachts geoogst om het risico op vroegtijdige oxidatie tijdens de hoge temperaturen overdag tot een minimum te beperken.

 

Verdejo is een witte druivensoort die in Spanje wordt geteeld. Door middel van DNA-onderzoek in Madrid is gebleken dat verdejo gerelateerd is aan een druivenvariëteit die in Valencia (Spanje) bekendstaat als planta fina. In 2011 bedroeg de productie van deze druif meer dan 61.000 ton, dit was 82% van de totale productie van wijndruiven in dit gebied. Dit maakt dat verdejo bijna als synoniem voor de DO Rueda wordt gezien.

 

 

De verdejostam is een plant die zich gemakkelijk aanpast aan onvruchtbare en steenachtige grond en goed droogte verdraagt. Hij produceert trossen van kleine tot middelgrote druiven, compact en met een zeer korte steel. De druiven zijn bolvormig, klein tot middelgroot met een gemiddelde dikke schil, groengeel van kleur en met grote pitten.

 

De druif wordt meestal 's nachts geoogst in de maand september vanwege de hoge dagtemperatuur, die maxima van 30 graden Celsius kan bereiken. Zo wordt voorkomen dat het sap donkerder wordt als gevolg van oxidatie veroorzaakt door hitte.

 

De wijnen die uit de verdejodruif worden vervaardigd, hebben een waaier aan kleuren, variërend van groengeel tot geel. De aroma's zijn intens van fruit, kruiden en bittere tonen van witte bloesem. Het alcoholpercentage is gemiddeld met een middelhoge tot hoge zuurgraad. De smaak is zacht en fris met aan het einde een karakteristieke bittere afdronk.

 

Verdejo wordt voornamelijk gebruikt om jonge wijnen te maken. De kenmerken zijn daarnaast ook ideaal voor de veroudering in vaten voor het perfect combineren van hun aroma's met geroosterde en vanilleachtige tonen. Ook ondersteunt de druif de mogelijkheid voor het maken van mousserende wijn en wordt ijswijn geproduceerd in de Bodegas Vidal Soblechero in La Seca (Valladolid).