Wat meer over Semillon

De Semillon is een druivensoort die zijn oorsprong in Frankrijk heeft, maar ondertussen op heel veel plaatsen in de wereld is aangeplant. Denk dan aan landen als Chili, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten maar ook Turkije.
Zelden wordt enkel deze druivensoort gebruikt om een wijn te maken, maar des te vaker is de Semillon een welkome aanvulling bij Sauvignon Blanc of Chardonnay. 

De dominante smaken van een Semillon zijn afhankelijk van de plaats waar deze groeit. In een koeler klimaat smaakt de Semillon meer naar citroen en gele appel. In warme streken zoals Australie neigen de aroma's meer naar papaja en vijgen. 

Het is de belangrijkste druivensoort voor Sauternes, de bekende Franse dessertwijn. Hier wordt deze wijn aangevuld met Sauvignon blanc en Muscadelle. 
De Semillon wordt ook vaak gebruikt voor wijnen met nobele rotting, zoals oa in Australie. 

Loading...
De Bortoli Black Noble Botrytis
€33,99

De Bortoli Black Noble Botrytis

Prachtige Amberkleurige versterkte wijn van De Bortoli. Deze wijn is gemaakt met Semillon die aangetast is door Botrytis, dit is een 'nobele rotting'. Deze wijn is vervolgens gemaakt zoals men een sherry maakt en mocht de wijn gedurende 10 jaar rijpen in
€33,99
Meer info
De Bortoli Noble One Botrytis
€28,99

De Bortoli Noble One Botrytis

Wijn van nobele rotting met een bijzonder goudgele kleur. Qua aroma's zult u veel fruit zoals abrikoos, nectarine en wat citroen & sinaasappelschil ontdekken. De geuren zetten zich prachtig verder in de smaken, aangevuld met honing en zachte vanilletoetse
€28,99
Meer info
De Bortoli Family Selection Semillon - Chardonnay
€9,99 €8,29

De Bortoli Family Selection Semillon - Chardonnay

Heel geparfumeerde fruitige en florale neus met lichte hints van vanille. Mooie en volle smaken van kweepeer, citrus en tropisch fruit. Een subtiel kruidig karakter maken van deze wijn iets uniek.
€9,99 €8,29
Meer info

Wat meer over Semillon

De Semillon is een druivensoort die zijn oorsprong in Frankrijk heeft, maar ondertussen op heel veel plaatsen in de wereld is aangeplant. Denk dan aan landen als Chili, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten maar ook Turkije.
Zelden wordt enkel deze druivensoort gebruikt om een wijn te maken, maar des te vaker is de Semillon een welkome aanvulling bij Sauvignon Blanc of Chardonnay. 

De dominante smaken van een Semillon zijn afhankelijk van de plaats waar deze groeit. In een koeler klimaat smaakt de Semillon meer naar citroen en gele appel. In warme streken zoals Australie neigen de aroma's meer naar papaja en vijgen. 

Het is de belangrijkste druivensoort voor Sauternes, de bekende Franse dessertwijn. Hier wordt deze wijn aangevuld met Sauvignon blanc en Muscadelle. 
De Semillon wordt ook vaak gebruikt voor wijnen met nobele rotting, zoals oa in Australie.