Sangiovese

Wijnmarkt Sangiovese

De Sangiovese is een Italiaanse blauwe druivensoort. De Sangiovese groeit vooral in Toscane en specifiek in Emilia-Romagna, maar heeft in Italie meerdere gedaantes. 

De druif groeit langzaam maar is zeer sterk. De wortels van de ranken zitten diep en de druif kan daarom goed overleven in een wat meer drogere streek. Dit zorgt ook voor een hoge opbrengt per hectare. 

De uiteindelijke wijnen van deze druif hebben vaak een dieprode kleur, zijn best zuur, bevatten veel fruitige aroma's en een wisselende tannine gehalte. Toch zijn wijnen met Sangiovese heel uiteenlopend. Zo kan een Chianti tot 70% Sangiovese bevatten. 

De druif groeit buiten in Toscane ook in Corsica, Argentinië, Californië, Zwitserland, Turkije, Zuid-Afrika en Israël. De wijngaarden zijn in deze gebieden weliswaar telkens niet groter 2500 hectare.

De Tignanello van Antinori, volgens velen de allerbeste wijn ter wereld, bestaat uit 85% Sangiovese.

Loading...
Volpetto Chianti
€8,99 €7,19

Volpetto Chianti

Deze Chianti heeft een heerlijke open neus vol zwarte pruimen, hout, iets koffie en een mooie specerijentoets. Op het palet een echte Italiaan: goede zuren, ferme tannine mooi fruit en rijpe tonen van noten, koffie, iets chocolade en specerijen.
€8,99 €7,19
Meer info
Bonacchi Chianti Riserva DOCG
€11,69 €7,99

Bonacchi Chianti Riserva DOCG

In deze Chianti wijn ontdekken we aroma’s van wilde kersen, violen, bosbessen, paprika en een subtiele toets van kruiden. Tijdens het proeven merken we met welke Italiaanse klassewijn we te maken hebben.
€11,69 €7,99
Meer info
Hacker Sangiovese
€8,99

Hacker Sangiovese

Een typische wijn van de Italiaanse Sangiovese druif heeft een wat kruidige geur waarin je vaak tijm, bittere kersen, viooltjes en vers gesneden tomaat kunt herkennen. Sangiovese combineert pittige tannines met frisse zuren en kruidigheid.
€8,99
Meer info

Sangiovese

Wijnmarkt Sangiovese

De Sangiovese is een Italiaanse blauwe druivensoort. De Sangiovese groeit vooral in Toscane en specifiek in Emilia-Romagna, maar heeft in Italie meerdere gedaantes. 

De druif groeit langzaam maar is zeer sterk. De wortels van de ranken zitten diep en de druif kan daarom goed overleven in een wat meer drogere streek. Dit zorgt ook voor een hoge opbrengt per hectare. 

De uiteindelijke wijnen van deze druif hebben vaak een dieprode kleur, zijn best zuur, bevatten veel fruitige aroma's en een wisselende tannine gehalte. Toch zijn wijnen met Sangiovese heel uiteenlopend. Zo kan een Chianti tot 70% Sangiovese bevatten. 

De druif groeit buiten in Toscane ook in Corsica, Argentinië, Californië, Zwitserland, Turkije, Zuid-Afrika en Israël. De wijngaarden zijn in deze gebieden weliswaar telkens niet groter 2500 hectare.

De Tignanello van Antinori, volgens velen de allerbeste wijn ter wereld, bestaat uit 85% Sangiovese.