Uw Specialist in Nebbiolo wijn

Wijnmarkt Nebbiolo

Nebbiolo is een blauwe druif die primair gebruikt wordt om rode wijnen zoals Barolo mee te maken. De Barolo DOCG kwalificering schrijft voor dat Barolo voor 100% uit Nebbiolo druiven moet bestaan.

De Nebbiolo wijnen bevatten veel tannines en hebben een hoge zuurgraad waardoor ze lang moeten rijpen, op hout en daarna in de fles om zich te ontwikkelen tot mooie, complexe wijn. De wijnen zijn krachtig, donker en hebben een sterk aroma. Typerende geur- en smaakelementen zijn rozen, kersen, pruimen, tabak, chocolade en aardse tonen met teer en truffel.

Nebbiolo is een complexe druif om te verbouwen die ook zeer kieskeurig is over de grond waarin deze staat. De druif groeit het beste in kalkgrond met een speciale verhouding van klei en zand zoals deze eigenlijk alleen voorkomt in Piemonte. De druif heeft ook een zeer lange periode nodig om te rijpen en in deze periode moet de plant ook genoeg zon opvangen. De wijngaarden in Piemonte zijn dan ook uitmuntend geplaatst om zo optimaal mogelijk de zon op te vangen. De oogst van Nebbiolo druiven vindt plaats in Oktober, veel later dan de meeste andere druiven.

Het goede nieuws is dat indien alle factoren samenkomen en daarmee aan alle eisen en wensen van de Nebbiolo is voldaan, de beste wijnen van de wereld kunnen worden geproduceerd. Het slechte nieuws is dat de opbrengst per hectare beperkt is waardoor de druiven en wijnen vrij duur zijn.

De zwaarste varianten, Barolo en Barbaresco, hebben vaak 10 jaar nodig om hun volle potentieel te bereiken; lichtere stijlen zoals Carema, Langhe en Gattinara zijn na een jaar of vijf al goed ontwikkeld.





Voor 16u besteld, zelfde dag verzonden.

Terre del Barolo Nebbiolo d'Alba Biologico

Deze robijnrode wijn, met een intense neus van viooltjes, rode bessen, kruiden en aardse trekken. Het terroir komt precies terug met veel aardse en complexe tonen. Dit is een wijn met veel karakter.

€18,99 €14,99
Meer info


Voor 16u besteld, zelfde dag verzonden.

Terre del Barolo Le Terre

Deze Barolo werd gemaakt van 100% Nebbiolo van de beste wijngaarden van de 11 dorpen rond Alba. Door de rijping van 3 jaar, 2 jaar op Slovaakse vaten gevolgd door nog een jaar op de fles, komt de grandeur u direct tegemoet.

€29,99 €19,99
Meer info


Voor 16u besteld, zelfde dag verzonden.

Terre del Barolo Castello Barolo Riserva

In het glas een mooie granaatrode kleur. Een karakteristiek aroma voor het terroir, aards en intens. Op het palet noties van truffel, viooltje, cederhout. Een robuuste en lange afdronk kunnen we u verzekeren. TOPWIJN uit Barolo.

€47,99 €42,99
Meer info

Uw Specialist in Nebbiolo wijn

Wijnmarkt Nebbiolo

Nebbiolo is een blauwe druif die primair gebruikt wordt om rode wijnen zoals Barolo mee te maken. De Barolo DOCG kwalificering schrijft voor dat Barolo voor 100% uit Nebbiolo druiven moet bestaan.

De Nebbiolo wijnen bevatten veel tannines en hebben een hoge zuurgraad waardoor ze lang moeten rijpen, op hout en daarna in de fles om zich te ontwikkelen tot mooie, complexe wijn. De wijnen zijn krachtig, donker en hebben een sterk aroma. Typerende geur- en smaakelementen zijn rozen, kersen, pruimen, tabak, chocolade en aardse tonen met teer en truffel.

Nebbiolo is een complexe druif om te verbouwen die ook zeer kieskeurig is over de grond waarin deze staat. De druif groeit het beste in kalkgrond met een speciale verhouding van klei en zand zoals deze eigenlijk alleen voorkomt in Piemonte. De druif heeft ook een zeer lange periode nodig om te rijpen en in deze periode moet de plant ook genoeg zon opvangen. De wijngaarden in Piemonte zijn dan ook uitmuntend geplaatst om zo optimaal mogelijk de zon op te vangen. De oogst van Nebbiolo druiven vindt plaats in Oktober, veel later dan de meeste andere druiven.

Het goede nieuws is dat indien alle factoren samenkomen en daarmee aan alle eisen en wensen van de Nebbiolo is voldaan, de beste wijnen van de wereld kunnen worden geproduceerd. Het slechte nieuws is dat de opbrengst per hectare beperkt is waardoor de druiven en wijnen vrij duur zijn.

De zwaarste varianten, Barolo en Barbaresco, hebben vaak 10 jaar nodig om hun volle potentieel te bereiken; lichtere stijlen zoals Carema, Langhe en Gattinara zijn na een jaar of vijf al goed ontwikkeld.