Lees meer over de Macabeodruif

Macabeo Wijnmarkt

De Macabeo of Viura is een witte druivensoort, met zijn oorsprong in Spanje. De is een kruising van twee andere Spaanse witte druivensoorten. De druif komt het meest voor in Rioja en in Languedoc-Rousillon. Er is in totaal zo'n 48.000 hectare mee aangeplant. 

De druif is vooral populair in blend, omdat deze een relatief lage zuurtegraad heeft. In blend komt deze vaak voor met Verdejo of Garnacha. 
De druif maakte een enorme opkomst mee nadat de Phylloxera bijna alle druivensoorten verwoeste op het einde van de 19e eeuw. 

De Viura of Macabeodruif is ook de een van de drie druivensoorten waarmee Cava wordt gemaakt. Xarel-lo en Parellada zijn de andere twee. 
Cava's die buiten Catalunya worden gemaakt zijn zelfs met 100% Macabeo gemaakt. 

De druif is soms zeer neutraal van smaak te noemen en het vraagt dan ook een bepaalde vaardigheid van de wijnmaker om hier interessante aroma's uit naar voren te laten komen. 
De druif is ook heel geschikt om te laten rijpen in eiken houten vaten. Deze hebben daar een laag zuurgehalte en zijn zeer geschikt als aperitief vanwege de droge, fruitige, lichte en frisse smaak.

 
 

Loading...
Marqués de Somera Macabeo
€7,99 €5,49

Marqués de Somera Macabeo

Een lekkere frisse witte wijn. Een aantrekkelijke neus van groene appel, citroen en limoen en een fris boeket met bloemenaroma's. Deze wijn is evenwichtig, zacht, fris en fruitig.
€7,99 €5,49
Meer info
Cava Can Petit Brut
€8,99

Cava Can Petit Brut

Schitterende cava! We ontdekken aroma’s van wit fruit zoals appel en in de achtergrond een aantrekkelijke toets van citrus. Deze cava heeft een heel mooie mousse en fijne belletjes welke verraden dat hij van heel hoge kwaliteit is.
€8,99
Meer info
Bodegas Ontanon Vetiver Viura Rioja
€12,99 €9,69

Bodegas Ontanon Vetiver Viura Rioja

De wijn heeft subtiel florale toetsen met een mooie balans en frisse zuren. In de mond proeft men tropische fruit met wat witte peer en hints van pompelmoes en toast. Dit geeft een lekker en zalvend gevoel in de mond.
€12,99 €9,69
Meer info
Cava Pupitre Brut
€9,99

Cava Pupitre Brut

Schitterende en heel geliefde cava. Romige en sappige smaak met heel fijne belletjes. Veel frisheid in deze cava en hints van wit fruit zoals appel en peer. Heerlijk als aperitief en om te schenken op een feest, iedereen wordt er vrolijk van.
€9,99
Meer info
Cava MVSA Brut
€10,99

Cava MVSA Brut

Deze Cava MVSA heeft een droge, pittige en harmonieuze smaak met een mooie zuurtegraad. De afdronk is vol, elegant en fruitig. Eén van dé populairste cava's in België. Super als aperitief en de beste Cava om er een leuk feest van te maken.
€10,99
Meer info
Bodegas Alvia Mileto Viura Rioja
€12,49

Bodegas Alvia Mileto Viura Rioja

Een wijn met een mooie strogele kleur. Aroma's van witte bloemen, citrusvruchten en honing. Deze wijn is zacht, met een goed gebalanceerd zuurtje en noties van eik door de rijping op Franse en Hongaarse eiken vaten.
€12,49
Meer info

Lees meer over de Macabeodruif

Macabeo Wijnmarkt

De Macabeo of Viura is een witte druivensoort, met zijn oorsprong in Spanje. De is een kruising van twee andere Spaanse witte druivensoorten. De druif komt het meest voor in Rioja en in Languedoc-Rousillon. Er is in totaal zo'n 48.000 hectare mee aangeplant. 

De druif is vooral populair in blend, omdat deze een relatief lage zuurtegraad heeft. In blend komt deze vaak voor met Verdejo of Garnacha. 
De druif maakte een enorme opkomst mee nadat de Phylloxera bijna alle druivensoorten verwoeste op het einde van de 19e eeuw. 

De Viura of Macabeodruif is ook de een van de drie druivensoorten waarmee Cava wordt gemaakt. Xarel-lo en Parellada zijn de andere twee. 
Cava's die buiten Catalunya worden gemaakt zijn zelfs met 100% Macabeo gemaakt. 

De druif is soms zeer neutraal van smaak te noemen en het vraagt dan ook een bepaalde vaardigheid van de wijnmaker om hier interessante aroma's uit naar voren te laten komen. 
De druif is ook heel geschikt om te laten rijpen in eiken houten vaten. Deze hebben daar een laag zuurgehalte en zijn zeer geschikt als aperitief vanwege de droge, fruitige, lichte en frisse smaak.