Wat meer over de Kadarka druif

Tot aan Wereldoorlog II was de Kadarka in Hongarije de meest aangeplante druif. Tijdens het communisme lag de nadruk meer op volume, en verdween deze moeilijk te telen druif bijna van het toneel. Gelukkig is dit ondertussen terug een belangrijke druif in Hongarije, al zal je zelden een
monocepagewijn vinden. Daarvoor is de druif te grillig en te veeleisend, doordat de schil tamelijk dun is en de druiven dicht bij mekaar groeien en daardoor veel werk in de wijngaard vragen.


Om de zoveel jaren echter maken de goede wijnbouwers een 100% Kadarka, en dan is het de kunst om die op de kop te tikken. 
Verder is deze druif de belangrijkste druif in de Bikaver wijnen, die sommigen misschien nog kennen als het “Stierenbloed” van vroeger uit de supermarkt.
Goedkope, plompe en zware wijnen die veelal door studenten werden gekocht. Ook dat tijdperk is echter voorbij, de goede Hongaarse wijnbouwers uit Eger en Szekszardi maken tegenwoordig zeer mooie en elegante Bikaver wijnen.

Loading...
Tibor Gal Kadarka
€14,29

Tibor Gal Kadarka

Als je enkel naar de kleur kijkt, zou je denken dat je een Pinot Noir aan het drinken bent, maar het verschil is groter dan het lijkt aangezien deze Kadarka iets kruidiger is. In de neus en in de mond veel rood fruit,  blauwe bessen, hints van tijm en roz
€14,29
Meer info

Wat meer over de Kadarka druif

Tot aan Wereldoorlog II was de Kadarka in Hongarije de meest aangeplante druif. Tijdens het communisme lag de nadruk meer op volume, en verdween deze moeilijk te telen druif bijna van het toneel. Gelukkig is dit ondertussen terug een belangrijke druif in Hongarije, al zal je zelden een
monocepagewijn vinden. Daarvoor is de druif te grillig en te veeleisend, doordat de schil tamelijk dun is en de druiven dicht bij mekaar groeien en daardoor veel werk in de wijngaard vragen.


Om de zoveel jaren echter maken de goede wijnbouwers een 100% Kadarka, en dan is het de kunst om die op de kop te tikken. 
Verder is deze druif de belangrijkste druif in de Bikaver wijnen, die sommigen misschien nog kennen als het “Stierenbloed” van vroeger uit de supermarkt.
Goedkope, plompe en zware wijnen die veelal door studenten werden gekocht. Ook dat tijdperk is echter voorbij, de goede Hongaarse wijnbouwers uit Eger en Szekszardi maken tegenwoordig zeer mooie en elegante Bikaver wijnen.