Kom meer te weten over de Grillodruif

De Grillo is een witte druivensoort die vooral veel in Sicilie voorkomt. De oorsprong van deze druif is al sinds 1897 bekend en wordt vaak samen met de Catarattodruif gebruikt voor de productie van Marsala wijn. Een andere naam waaronder deze druif bekend is is Riddu. 

De druif is niet zo productief en veel wijnbouwers werken liever met Cataratto en Inzolia maar de wijnen met deze druivensoort hebben telkens een aangename zachte en fruitige smaak. Dit komt vooral omdat de Grillo zeer goed tegen de warme temperaturen kan en eveneens het sap goed blijft vasthouden.

Grillowijnen zijn uitermate geschikt als aperitief, bij antipasti, pasta's en gevogelte. 

Loading...
Canapi Grillo
€8,29 €5,79

Canapi Grillo

Deze Grillo wijn heeft een intens en typisch boeket van citrus en tropische vruchten en een uitgesproken frisheid. De druiven worden geselecteerd uit de beste wijngaarden in het Marsala gebied in Sicilië. Schitterende Italiaanse wijn.
€8,29 €5,79
Meer info
Santa Tresa Rina Ianca Grillo - Viognier - BIO
€11,99 €8,99

Santa Tresa Rina Ianca Grillo - Viognier - BIO

Rijkelijk boeket van exotisch fruit zoals mango, meloen, perzik, abrikoos en zelfs een vleugje passievrucht. Zelden is een boeket zo uitnodigend om de wijn te proeven en je kan dan ook niet wachten. Tijdens het proeven kom je terecht in een ware smaakexpl
€11,99 €8,99
Meer info

Kom meer te weten over de Grillodruif

De Grillo is een witte druivensoort die vooral veel in Sicilie voorkomt. De oorsprong van deze druif is al sinds 1897 bekend en wordt vaak samen met de Catarattodruif gebruikt voor de productie van Marsala wijn. Een andere naam waaronder deze druif bekend is is Riddu. 

De druif is niet zo productief en veel wijnbouwers werken liever met Cataratto en Inzolia maar de wijnen met deze druivensoort hebben telkens een aangename zachte en fruitige smaak. Dit komt vooral omdat de Grillo zeer goed tegen de warme temperaturen kan en eveneens het sap goed blijft vasthouden.

Grillowijnen zijn uitermate geschikt als aperitief, bij antipasti, pasta's en gevogelte.