Corvina

Wijnmarkt Corvina

Corvina is een Italiaanse blauwe druif die bekend staat onder de naam Corvina Veronese of Cruina. Daarmee is direct te herkennen waar deze druif origineel vandaan komt.

Een Corvina is vooral bekend van de als hoofddruif of voornaamste druif gebruikt voor een Valpolicella Rosso, Valpolicella Superiore, Amarone, Valpoiicella Ripasso, Bardolino en Recioto. Andere druiven gebruikt in deze wijnen zijn de Corvinone, Rondinella, Molinara en Rossignola

Van de Corvinadruif is er zo'n kleine 7500 hectare aangeplant in Veneto maar er is ook een klein beetje aangeplant in Argentinie. 

De Corvina zelf zorgt voor een lichte tot medium body en heeft een relatief hoog zuurgehalte. De smaken lijken op een bittere amandel maar eindigen in een vleugje kers. Door de druif in eikenvaten te bewaren krijgt de wijn meer structuur en complexiteit. Een Corvina heeft een laag tanninegehalte en de schil is dik want deze ideaal maakt om te laten drogen zonder dat deze gevoelig is voor rotting. 
Gedroogde Corvina's worden gebruikt om Amarone della Valpolicella mee te maken. 


Loading...
Cecilia Beretta Picàie Veneto
€16,99

Cecilia Beretta Picàie Veneto

De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse schitteringen. Geniet van een diepgaand boeket met aroma's van gedroogd rood fruit, kersen, krenten, tonen van zoete vanille en kruiden. De wijn heeft een fijne, solide body met een krachtig en warm
€16,99
Meer info
Albino Armani Amarone Classico 2014
€39,99

Albino Armani Amarone Classico 2014

Geniet langdurig van aroma's van rijpe rode vruchten met heel wat kruidigheid. De langdurige houtlagering versterkt de intensiteit van deze top wijn.
€39,99
Meer info

Corvina

Wijnmarkt Corvina

Corvina is een Italiaanse blauwe druif die bekend staat onder de naam Corvina Veronese of Cruina. Daarmee is direct te herkennen waar deze druif origineel vandaan komt.

Een Corvina is vooral bekend van de als hoofddruif of voornaamste druif gebruikt voor een Valpolicella Rosso, Valpolicella Superiore, Amarone, Valpoiicella Ripasso, Bardolino en Recioto. Andere druiven gebruikt in deze wijnen zijn de Corvinone, Rondinella, Molinara en Rossignola

Van de Corvinadruif is er zo'n kleine 7500 hectare aangeplant in Veneto maar er is ook een klein beetje aangeplant in Argentinie. 

De Corvina zelf zorgt voor een lichte tot medium body en heeft een relatief hoog zuurgehalte. De smaken lijken op een bittere amandel maar eindigen in een vleugje kers. Door de druif in eikenvaten te bewaren krijgt de wijn meer structuur en complexiteit. Een Corvina heeft een laag tanninegehalte en de schil is dik want deze ideaal maakt om te laten drogen zonder dat deze gevoelig is voor rotting. 
Gedroogde Corvina's worden gebruikt om Amarone della Valpolicella mee te maken.