Corvina

Wijnmarkt Corvina

Corvina is een Italiaanse blauwe druif die bekend staat onder de naam Corvina Veronese of Cruina. Daarmee is direct te herkennen waar deze druif origineel vandaan komt.

Een Corvina is vooral bekend van de als hoofddruif of voornaamste druif gebruikt voor een Valpolicella Rosso, Valpolicella Superiore, Amarone, Valpoiicella Ripasso, Bardolino en Recioto. Andere druiven gebruikt in deze wijnen zijn de Corvinone, Rondinella, Molinara en Rossignola

Van de Corvinadruif is er zo'n kleine 7500 hectare aangeplant in Veneto maar er is ook een klein beetje aangeplant in Argentinie. 

De Corvina zelf zorgt voor een lichte tot medium body en heeft een relatief hoog zuurgehalte. De smaken lijken op een bittere amandel maar eindigen in een vleugje kers. Door de druif in eikenvaten te bewaren krijgt de wijn meer structuur en complexiteit. Een Corvina heeft een laag tanninegehalte en de schil is dik want deze ideaal maakt om te laten drogen zonder dat deze gevoelig is voor rotting. 
Gedroogde Corvina's worden gebruikt om Amarone della Valpolicella mee te maken. 


Loading...
Cecilia Beretta Bardolino Costiera
€7,99

Cecilia Beretta Bardolino Costiera

Voor deze wijn werden 3 druivensoorten gebruikt van wijngaarden die allemaal rondom het dorpje Bardolino liggen, aan de zuidoostelijke kant van het Gardameer en enkel de beste werden geselecteerd.  Het is resultaat is een lichte, smaakvolle en fruitige wi
€7,99
Meer info
Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Mizzole
€13,99 €12,49

Cecilia Beretta Valpolicella Superiore Mizzole

Robijnrode kleur met intense aroma's van wilde kersen, wat toast en sous-bois - kreupelhout in het Frans. Een rijke, volle wijn, rond en warm in de mond.
€13,99 €12,49
Meer info
Cecilia Beretta Valpolicella Ripasso
€15,99 €13,99

Cecilia Beretta Valpolicella Ripasso

Ripasso is een mengeling tussen een "gewone" rode Valpollicella en een Amarone. Ripasso krijgt een tweede gisting op de geperste ingedroogde druiven van de Amarone. De Ripasso rijpt tussen de 18 en 24 maanden op kleine houten vaatjes.
€15,99 €13,99
Meer info
Cecilia Beretta Picàie Veneto
€16,99

Cecilia Beretta Picàie Veneto

De wijn heeft een prachtige robijnrode kleur met paarse schitteringen. Geniet van een diepgaand boeket met aroma's van gedroogd rood fruit, kersen, krenten, tonen van zoete vanille en kruiden. De wijn heeft een fijne, solide body met een krachtig en warm
€16,99
Meer info
Cecilia Beretta Amarone della Valpolicella
€33,99

Cecilia Beretta Amarone della Valpolicella

Prachtige robijnrode wijn met uitzinnige aroma's van zwarte bessen, zwarte bramen en zoete amandel met een vleugje vanille. Warme, rijke smaak met zijdezachte tannines en een lange, harmonische finish. 
€33,99
Meer info
Torre d’Orti Amarone della Valpolicella
€56,99 €35,99

Torre d’Orti Amarone della Valpolicella

Amarone is een hemelse ervaring in expressie en complexiteit, rijk en intens maar zo heerlijk rijp en rond met zoet getinte kersen en wat een verfijning, top klasse. Volgens oude traditie worden de druiven voor Amarone gedroogd in houten bakjes.
€56,99 €35,99
Meer info
Cecilia Beretta Amarone della Valpolicella Classico
€41,99

Cecilia Beretta Amarone della Valpolicella Classico

Diep rode kleur met granaatrode toetsen. In de neus uitdrukkelijke aroma's met wilde kersen, zwarte kersen, chocolade en kruidigheid. Deze wijn heeft een volle body, met fluweelzachte tannines en een lange, volle finish. Deze Amarone is gemaakt met enkel
€41,99
Meer info
Villa San Carlo Amarone della Valpolicella
€49,99 €41,99

Villa San Carlo Amarone della Valpolicella

Dit is een diep robijnrode wijn met heldere reflecties. De aroma's zijn vol krachtige aroma's. Ontdek geuren van balsamico, zwarte bessen en zwarte kersen en een beetje kruidigheid. In de mond is deze wijn zijdezacht met een beetje kokos en een vle...
€49,99 €41,99
Meer info

Corvina

Wijnmarkt Corvina

Corvina is een Italiaanse blauwe druif die bekend staat onder de naam Corvina Veronese of Cruina. Daarmee is direct te herkennen waar deze druif origineel vandaan komt.

Een Corvina is vooral bekend van de als hoofddruif of voornaamste druif gebruikt voor een Valpolicella Rosso, Valpolicella Superiore, Amarone, Valpoiicella Ripasso, Bardolino en Recioto. Andere druiven gebruikt in deze wijnen zijn de Corvinone, Rondinella, Molinara en Rossignola

Van de Corvinadruif is er zo'n kleine 7500 hectare aangeplant in Veneto maar er is ook een klein beetje aangeplant in Argentinie. 

De Corvina zelf zorgt voor een lichte tot medium body en heeft een relatief hoog zuurgehalte. De smaken lijken op een bittere amandel maar eindigen in een vleugje kers. Door de druif in eikenvaten te bewaren krijgt de wijn meer structuur en complexiteit. Een Corvina heeft een laag tanninegehalte en de schil is dik want deze ideaal maakt om te laten drogen zonder dat deze gevoelig is voor rotting. 
Gedroogde Corvina's worden gebruikt om Amarone della Valpolicella mee te maken.