Lees meer over de Bonarda druif

Bonarda Wijnmarkt

Bonarda is een internationaal aangeplante blauwe druivensoort en is daardoor ook onder veel verschillende namen bekend. Het gaat hier om namen als Douce noir, Corbeau, Charbono, Bonarda Piemontese, Novarese, Grossa en Bonarda di Gattinara. 

Van oorsprong is dit een Italiaanse druif uit de Savoiestreek (wat in 1860 een onderdeel van Frankrijk werd) maar er zijn al bewijzen van het bestaan van deze druif van zo'n 3000 jaar terug. De druif deed het dus erg goed en Savoie en werd daardoor als een lokale soort aanschouwd. 

De druif werd door Italiaanse immigranten meegenomen naar Argentinie en Chili en het is ondertussen daar de meeste aangeplante druif na de veel bekendere Malbec. Maar ook in California wordt deze verbouwd, vaak onder de naam Charbono. Hier zitten ook wijnranken bij die 70 jaar oud zijn en nog steeds prachtige wijnen produceren.

Ondanks en misschien juist doordat er een versnippering is met de naam, is deze dus best onbekend en moet het vaak bij het kiezen van wijnen afleggen tegen een Malbec. Douce noir doet vermoeden dat het hier een wat zoetere druif betreft en dat klopt ook. De druif kan zeer lang rijpen en door het lange groeiseizoen kan deze soms zelfs in januari nog geplukt worden. 

Hoe smaakt nu deze Bonarda? De druif geeft wijnen een dieppaarse kleur en in de neus zitten vaak aroma's van cassis, venkel kersen en gedroogde vijgen. 
De wijn heeft vaak een wat lager alcoholpercentage ten op zichte van andere rode wijnen en zal amper boven de 14% uitkomen. 
De wijn is traditioneel lekker bij kip, kazen, gerechten met zeevruchten en bij vleesgerechten met stevige sauzen. 


Voor 16u besteld, zelfde dag verzonden.

Alamos Bonarda

Deze rode wijn heeft een mooie donkerpaarse kleur. In de neus ontdekt u veel rijp rood fruit met subtiele noties van violen en anijs. De wijn is heerlijk toegankelijk, soepeltjes en een zachte textuur.

€7,99
Meer info

Lees meer over de Bonarda druif

Bonarda Wijnmarkt

Bonarda is een internationaal aangeplante blauwe druivensoort en is daardoor ook onder veel verschillende namen bekend. Het gaat hier om namen als Douce noir, Corbeau, Charbono, Bonarda Piemontese, Novarese, Grossa en Bonarda di Gattinara. 

Van oorsprong is dit een Italiaanse druif uit de Savoiestreek (wat in 1860 een onderdeel van Frankrijk werd) maar er zijn al bewijzen van het bestaan van deze druif van zo'n 3000 jaar terug. De druif deed het dus erg goed en Savoie en werd daardoor als een lokale soort aanschouwd. 

De druif werd door Italiaanse immigranten meegenomen naar Argentinie en Chili en het is ondertussen daar de meeste aangeplante druif na de veel bekendere Malbec. Maar ook in California wordt deze verbouwd, vaak onder de naam Charbono. Hier zitten ook wijnranken bij die 70 jaar oud zijn en nog steeds prachtige wijnen produceren.

Ondanks en misschien juist doordat er een versnippering is met de naam, is deze dus best onbekend en moet het vaak bij het kiezen van wijnen afleggen tegen een Malbec. Douce noir doet vermoeden dat het hier een wat zoetere druif betreft en dat klopt ook. De druif kan zeer lang rijpen en door het lange groeiseizoen kan deze soms zelfs in januari nog geplukt worden. 

Hoe smaakt nu deze Bonarda? De druif geeft wijnen een dieppaarse kleur en in de neus zitten vaak aroma's van cassis, venkel kersen en gedroogde vijgen. 
De wijn heeft vaak een wat lager alcoholpercentage ten op zichte van andere rode wijnen en zal amper boven de 14% uitkomen. 
De wijn is traditioneel lekker bij kip, kazen, gerechten met zeevruchten en bij vleesgerechten met stevige sauzen.