Barbera d'Alba

Wijnmarkt Barbera d'Alba

De Barberadruif is een blauwe druivensoort die makkelijk groeit op allerlei bodemsoorten en daarbij ook makkelijk een grote opbrengst levert. De druiven van van nature een hoge zuurgraad en aroma's van kersen en aalbessen en dit in combinatie met een laag tannine-gehalte. 
Sinds de jaren 80 van vorige eeuw maakt men indrukwekkende wijnen van deze druiven, daarvoor waren deze weinig populair. 

De oorsprong van deze druif ligt in de streek rond Asti maar is niet verwant met andere druivensoorten uit Piëmonte
In Italië wordt dit ras verbouwd op ongeveer 30.00 hectare. Behalve in de regio Piëmonte komt de druif ook voor in de regio's Lombardije en Emilia-Romagna. Buiten Italie vinden we aanplantingen in Californië (7.000 hectare), Argentinië (900 hectare), Slovenië (150 hectare) en Zuid-Afrika.

Barbera's die een houtrijping hebben gehad, kunnen nog jaren bewaard worden. 
Leuk om te weten is dat de Barbera uit Asti en Monferrato (enkel superiore) een DOCG status hebben, terwijl de Barbera uit Alba en Monferrato 'slechts' een DOC status hebben.

Loading...
Terre del Barolo "Le Rondini" Dolcetto d'Alba
€12,99 €9,99

Terre del Barolo "Le Rondini" Dolcetto d'Alba

De Dolcettodruiven groeien op de heuvels nabij het plaatsje Monferrato. Boordevol fruitige aroma's en een dieprode kleur, heeft deze wijn een laag zuurgehalte wat ook de naam van de druif verklaart, namelijk 'kleine zoete'. Dit betekent trouwens niet dat
€12,99 €9,99
Meer info
Barbera d'Asti Lavignone
€11,99

Barbera d'Asti Lavignone

Zwoele Barbera d'Asti met een neus vol zwart rijp fruit en kruiden. De body is vol en met veel diepgang, om te eindigen met weer veel fruit.
€11,99
Meer info
Prunotto Fiulot Barbera d'Asti DOCG
€11,99

Prunotto Fiulot Barbera d'Asti DOCG

Intens rode wijn met aromas van pruim en kers. Frisheid en fruit zijn de troeven van deze wijn, die hierdoor best te genieten is in zijn jeugd, bij dag dagelijks maaltijden.
€11,99
Meer info

Barbera d'Alba

Wijnmarkt Barbera d'Alba

De Barberadruif is een blauwe druivensoort die makkelijk groeit op allerlei bodemsoorten en daarbij ook makkelijk een grote opbrengst levert. De druiven van van nature een hoge zuurgraad en aroma's van kersen en aalbessen en dit in combinatie met een laag tannine-gehalte. 
Sinds de jaren 80 van vorige eeuw maakt men indrukwekkende wijnen van deze druiven, daarvoor waren deze weinig populair. 

De oorsprong van deze druif ligt in de streek rond Asti maar is niet verwant met andere druivensoorten uit Piëmonte
In Italië wordt dit ras verbouwd op ongeveer 30.00 hectare. Behalve in de regio Piëmonte komt de druif ook voor in de regio's Lombardije en Emilia-Romagna. Buiten Italie vinden we aanplantingen in Californië (7.000 hectare), Argentinië (900 hectare), Slovenië (150 hectare) en Zuid-Afrika.

Barbera's die een houtrijping hebben gehad, kunnen nog jaren bewaard worden. 
Leuk om te weten is dat de Barbera uit Asti en Monferrato (enkel superiore) een DOCG status hebben, terwijl de Barbera uit Alba en Monferrato 'slechts' een DOC status hebben.