Albino Armani Amarone Classico 2014

Geniet langdurig van aroma's van rijpe rode vruchten met heel wat kruidigheid. De langdurige houtlagering versterkt de intensiteit van deze top wijn. ...Meer informatie

Proefnotities van deze Amarone della Valpolicella Classico:

Een gebalanceerde Amarone della Valpolicella Classico. Alle druiven die voor deze Amarone werden gebruikt komen uit de regio rondom Marano en Valle d'Illasi. Deze werden aan het einde van september geoogst en vervolgens gedurende 4-5 maanden in kleine bakjes te droge gelegd. De druiven, ondertussen rozijnen, krijgen hierdoor een hoger suikergehalte. In januari werden de gedroogde druiven dan geperst en mochten vervolgens fermenteren. De wijn ging hierna in eiken houten vaten en dit voor zo'n 36 maanden.

Geniet langdurig van aroma's van rijpe rode vruchten met heel wat kruidigheid. De langdurige houtlagering versterkt de intensiteit van deze top wijn.

 

Druivensoort:

Corvina, Rondinella, Corvinone

 

Gastronomie:

Een rode wijn, zo elegant als deze serveert u best bij een belangrijke maaltijd. Een lekker stukje vlees, wild of een prachtig kaasplateau. Serveren op kamertemperatuur.

 

Meer over deze wijn:

De wijngaarden van deze schitterende Amarone Classico vindt men terug op de flanken van de Marano di Valpolicella Vallei op een hoogte tussen de 400 en 500 meter.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen