Adria Vini Primitivo di Puglia

Stevige, dieprode kleur. De geuren van pruimen, gedroogd fruit en donkere kruiden komen u tegemoed. Deze wijn heeft qua smaken een mooie concentratie van rijpe pruimen, kersen, gedroogde vijgen, drop en donkere chocolade. Deze smaken worden gebalanceerd d ...Meer informatie

Proefnotities van deze Primitivo di Puglia:

Stevige, dieprode kleur. De geuren van pruimen, gedroogd fruit en donkere kruiden komen u tegemoed. Deze wijn heeft qua smaken een mooie concentratie van rijpe pruimen, kersen, gedroogde vijgen, drop en donkere chocolade. Deze smaken worden gebalanceerd door een fris zuurtje, waardoor de balans goed zit en de wijn zeker niet te zwaar is. 
 

Druivensoort:

100% Primitivo

Gastronomie:

Deze wijn is prima om te combineren met gegrild vlees, pasta's met vlees of pasta's met een pikante saus. 
 

Over de wijnmakers:

Adria Vini werd in 2003 opgericht en is momenteel in handen van Boutinot en Araldica Castelvero. Boutinot heeft ook nog heerlijke wijnen in Frankrijk. Deze samenwerking is een van de grootste in Piemonte. Het doel is om authentieke wijnen en bubbels te maken tegen een schappelijke prijs.

De productie van deze wijnen werd geleid door Claudio Manera en Lella Burdese en voor alle wijnen word er samengewerkt met wijngaarden in alle Italiaanse provincies. 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen