Adria Vini Pinot Grigio

Een levendige droge witte wijn, deze Pinot Grigio. In de neus wat bloemigheid, wat citrus en een vleugje kruiden. Knisperfris en delicaat lijkt het dat de smaken rijp fruit omvatten met een toefje honing. De balans zit goed tussen fruit en frisheid om te ...Meer informatie

Proefnotities van deze Noord-Italiaanse Pinot Grigio:

Een levendige droge witte wijn, deze Pinot Grigio. In de neus wat bloemigheid, wat citrus en een vleugje kruiden. Knisperfris en delicaat lijkt het dat de smaken rijp fruit omvatten met een toefje honing. De balans zit goed tussen fruit en frisheid om te eindigen in een levendige, droge finish.
Deze Pinot Grigio werd gemaakt met druiven uit de omgeving van Milaan.

Druivensoort:

100% Pinot Grigio

Gastronomie:

Een veelzijdige wijn die goed past bij zeevruchten, gegrilde vis, zomerse salades en gerechten met gevogelte of varkensvlees. 

Over de wijnmakers:

Adria Vini werd in 2003 opgericht en is momenteel in handen van Boutinot en Araldica Castelvero. Boutinot heeft ook nog heerlijke wijnen in Frankrijk. Deze samenwerking is een van de grootste in Piemonte. Het doel is om authentieke wijnen en bubbels te maken tegen een schappelijke prijs.

De productie van deze wijnen werd geleid door Claudio Manera en Lella Burdese en voor alle wijnen word er samengewerkt met wijngaarden in alle Italiaanse provincies. 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen