Abbadia Ardenga Brunello di Montalcino Vigna Paggia

Deze Brunello di Montalcino heeft een mooie diep robijnrode kleur. In de neus volle aroma's van wilde bessen, rood fruit, lichte noties van kruiden en een toets van balsamico. ...Meer informatie

Hoe proeft deze Brunello di Montalcino:

Deze Brunello di Montalcino heeft een mooie diep robijnrode kleur. In de neus volle aroma's van wilde bessen, rood fruit, lichte noties van kruiden en een toets van balsamico. 

De wijn heeft een zijdenzachte textuur en is mooi in balans. Een volle body, harmonieus en met een elegante doordringende finish. 
Alle druiven werden tijdens de oogst met de hand geplukt en rijpte gedurende 36 maanden in Sloveens houten eiken vaten, 12 maanden in inox vaten en dan nog eens 12 maanden op de fles. Resultaat is een ware smaakexplosie. 

Druivenras:

100% Sangiovese 

Gastronomie bij deze wijn uit Toscane:

Ideaal voor een meditatie moment, uiteraard ook perfect bij gegrild en lekker gebakken rood vlees. Prima bij een kaasplankje met rijpere kazen. 

Over het wijnhuis Abbadia Ardenga:

De wijngaarden voor de Brunello's van wijnhuis Abbadia Ardenga liggen aan de kant van Sienna in het plaatsje Montalcino. Dit is het zuidwesten in een mooi stukje Toscane.

Sinds de Etruskische-Romeinse periode, vormen de gebouwen de hedendaagse Abbadia Ardenga wijngaard het kruispunt van de grote reizen en handelsroutes. De uitkijktorens zijn een herkenbaar punt in de omgeving. 

Hier werden goederen uitgewisseld tussen de Etruskische steden van Chiusi, Roselle, Arezzo en Volterra. 
De vele waterbronnen in de omgeving waren ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van de streek.

Bekijk alle wijnen van wijnhuis Abbadia Ardenga>

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen Uw review toevoegen