850 Vinho Tinto

Mooie robijnrode kleur. Prachtig fruitige neus, nadrukkelijk aanwezig zijn de zoete geuren van rijp rood fruit met hints van zwart fruit, zoals bramen. Een fris mondgevoel met een mooie balans. De zachte tannines zorgen voor een harmonieuze afdronk. ...Meer informatie

Omschrijving van deze Portugese rode wijn:

Mooie robijnrode kleur. Prachtige fruitige neus, nadrukkelijk aanwezig zijn de zoete geuren van rijp rood fruit met hints van zwart fruit, zoals bramen. Een fris mondgevoel met een mooie balans.
De zachte tannines zorgen voor een harmonieus rond en aangenaam fris geheel.
De aanduiding 850 refereert aan de lengte en de schoonheid van de 850 km lange Douro.

Druivensoort:

Tinta Amarela, Tinta Barocca, Tinta Róriz, Tinto Cão, Touriga Franca

Gastronomie:

Heerlijk bij kazen, rood vlees en gegrilde vis.

Over het wijnhuis:

Al in de 15de eeuw was men vertrouwd met de productie van porto van druiven uit de Dourovallei. De ontwikkeling van deze sterke rode wijn, die zijn naam aan de gelijknamige stad te danken heeft, is in deze streek ontstaan en pas na verloop van tijd begon men ook in andere werelddelen Porto-wijnen te produceren. Sinds 1913 rijpt in deze kelders de porto van de familie Barros.

In de Dourovallei bezit de familie meerdere wijngaarden met de allerbeste kwaliteitsdruiven. Elk jaar weer gaat men op zoek naar de beste manier om de kwaliteit van de wijnen nog te verbeteren, in overeenstemming met de tradities van het huis. Het bedrijf staat vooral bekend omwille van zijn uitstekende oude wijnen en die worden dan ook wereldwijd gewaardeerd.

Er is een lange traditie van het laten rijpen van wijnen, de oude wijnreserves kennen een grote kwaliteit en diversiteit en ze beschikken er over een grote hoeveelheid containers, tonnen en vaten. Wijn- en portoliefhebbers zijn hier dan ook aan het juiste adres om hun ogen, oren en smaakpapillen de kost te geven in de wijnkelders van dit vermaarde bedrijf.

Wijnstreek:

Situering: Noorden van Portugal, tussen 65 en 160km van de kust ter hoogte van de stad Porto. Klimaat: warme tot hete zomers, koude winters
Hoogte wijngaarden: tussen 150 en 800m; de temperatuurverschillen die door de grote verschillen in hoogte ontstaan, verklaren waarom het mogelijk is om in de Douro tegelijk Porto en kwalitatief hoogstaande wijnen te maken.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Johan Geplaatst op 8 September 2015 at 11:58

We hebben dit wijntje geproefd in een lokaal restaurant... en hij valt enorm in de smaak. Opgezocht op internet en gespot bij wijnmarkt. Wanneer ik dan ook nog eens naar de prijs kijk is de keuze snel gemaakt: bestellen! Ik kijk al uit naar de levering.


Maria Geplaatst op 13 November 2014 at 19:16

Wij zijn liefhebbers van Portugal en Portugese wijnen, dit is een heel lekkere wijn. Onze bestelling was een dagje later dan gepland, maar we werden keurig geïnformeerd.


4 sterren gebaseerd op 2 beoordelingen Uw review toevoegen