850 Vinho Branco

Deze Branco is een knisperend frisse droge witte wijn. Diepe tonen van citroen met hints van limoen en grapefruit, gemengd met nuances van prachtige bloemen. Levendige, frisse wijn die evenwichtig aanvoelt in de mond, met een onweerstaanbare afdronk. ...Meer informatie

Omschrijving:

Deze Branco is een knisperend frisse droge witte wijn. Diepe tonen van citroen met hints van limoen en grapefruit, gemengd met nuances van prachtige bloemen.

Levendige, frisse wijn die evenwichtig aanvoelt in de mond, met een onweerstaanbare afdronk. Gemaakt van Gouveio en Malvasia Fina. "850" staat voor de lengte in km van de rivier de Douro.

Druivensoort:

Cerceal, Folgazão, Gouveio, Malvasia Fina, Ribagato

Gastronomie:

Als aperitief, bij salades, pasta, visgerechten en minder zoet fruit, maar ook bij zachte kazen.

Wijnhuis:

Al in de 15de eeuw was men vertrouwd met de productie van porto van druiven uit de Dourovallei. De ontwikkeling van deze sterke rode wijn, die zijn naam aan de gelijknamige stad te danken heeft, is in deze streek ontstaan en pas na verloop van tijd begon men ook in andere werelddelen Porto-wijnen te produceren. Sinds 1913 rijpt in deze kelders de porto van de familie Barros.

In de Dourovallei bezit de familie meerdere wijngaarden met de allerbeste kwaliteitsdruiven. Elk jaar weer gaat men op zoek naar de beste manier om de kwaliteit van de wijnen nog te verbeteren, in overeenstemming met de tradities van het huis. Het bedrijf staat vooral bekend omwille van zijn uitstekende oude wijnen en die worden dan ook wereldwijd gewaardeerd.

Er is een lange traditie van het laten rijpen van wijnen, de oude wijnreserves kennen een grote kwaliteit en diversiteit en ze beschikken er over een grote hoeveelheid containers, tonnen en vaten. Wijn- en portoliefhebbers zijn hier dan ook aan het juiste adres om hun ogen, oren en smaakpapillen de kost te geven in de wijnkelders van dit vermaarde bedrijf.

Wijnstreek:

Situering: Noorden van Portugal, tussen 65 en 160km van de kust ter hoogte van de stad Porto. Klimaat: warme tot hete zomers, koude winters
Hoogte wijngaarden: tussen 150 en 800m; de temperatuurverschillen die door de grote verschillen in hoogte ontstaan, verklaren waarom het mogelijk is om in de Douro tegelijk Porto en kwalitatief hoogstaande wijnen te maken.

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Marcel Bavelaar Geplaatst op 30 April 2015 at 18:50

Een frisse topper uit Portugal. Heerlijke wijn.


5 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen