7 seas Tempranillo - Merlot

Smaakvolle jonge Spaanse rode wijn die door de combinatie van Tempranillo en Merlot lekker vlot drinkt en prima voor iedere dag is. Hij is vlot en soepel, met volop sappige smaken. 
Deze wijn kreeg geen houtrijping mee en is dus uitermate geschikt om nu ...Meer informatie

Omschrijving van deze Tempranillo - Merlot wijn:

Smaakvolle jonge Spaanse rode wijn die door de combinatie van Tempranillo en Merlot lekker vlot drinkt en prima voor iedere dag is. Hij is vlot en soepel, met volop sappige smaken. 
Deze wijn kreeg geen houtrijping mee en is dus uitermate geschikt om nu van te genieten. 

 

Druivensoort:

Tempranillo (50%) en Merlot (50%)

 

Gastronomie:

Ideaal om zo te drinken of als begeleider bij hapjes en lichte maaltijden. Past goed bij alle soorten salades, vis, groenten, kazen, wit vlees, lichte rijst gerechten.

 

Over Castilla La Mancha:

Castilla-La Mancha is een groot wijngebied dat ten zuiden en ten oosten van de Spaanse hoofdstad Madrid ligt. De omstandigheden voor wijnbouw in deze regio zijn hard. Het hete en droge Castilla-La Mancha staat van oudsher bekend als een bron van lage kwaliteit bulkwijn. Meer dan de helft van de druiven van Spanje worden hier verbouwd.

In de afgelopen decennia echter (en vooral sinds 1986, toen Spanje lid van de Europese Unie)  heeft de wijnbouw een revolutie ondergaan die het beeld van wijnen uit Castilla-La Mancha hebben veranderd.
Zowel grote producenten en kleinere bedrijven maken nu gebruik van moderne wijnbouwtechnologieën, gecombineerd met een oordeelkundige selectie van druivensoorten en rijpingtechnieken.

Over Terramagna:

Terramagna werd geboren uit de diepe waarden van respect voor de natuur en het milieu. De groep van landgoederen zijn de inspiratie om wijnen van de beste kwaliteit te maken.

Terramagna is een relatief jong wijnbedrijf, maar geworteld in de waarden en filosofie die werden gekenmerkt door een traject dat zich heeft ontwikkeld sinds vele jaren, in de respectievelijke regio’s en door de samenwerking met andere wijnbouwers.

Deze wijnmakers stellen hoge eisen aan de wijnproductie, de vinificatie en de smaakkwaliteit voorop. Hun werk is beloond met de erkenning van onafhankelijke wijn entiteiten die alle inspanningen en vooral de kwaliteit van de wijnen herkennen.

Ontdek hier de andere wijnen van Terramagna

 

Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


Jos Swinnen Geplaatst op 27 December 2018 at 10:25

Prima wijntje voor iedere dag.


4 sterren gebaseerd op 1 beoordelingen Uw review toevoegen